spot_img
9.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
    AcasăActualitateTensiuni în Consiliul Local privind bugetul pe 2017

    Tensiuni în Consiliul Local privind bugetul pe 2017

    consiliu local 4Consilierii locali au aprobat bugetul municipiului Târgu-Jiu pe anul 2017. Deşi au existat tensiuni între aleşii liberali şi sociali democraţi, proiectul de hotărâre a fost adoptat în şedinţa de ieri, PSD având majoritate.

    Şedinţa de Consiliu Local de ieri a fost una tensionată, asta deoarece proiectul de buget nu a fost supus dezbaterii publice, ci doar afişat la sediul instituţiei. Reprezentanţii primăriei nu au putut însă spune data exactă la care acesta a fost afişat. Legea prevede ca proiectul de buget să fie afişat timp de 15 zile, cetăţenii interesaţi putând formula astfel contestaţii sau propuneri. Liberalul Mihai Paraschiv a cerut amânarea proiectului, pentru a putea fi depuse amendamente şi de către societatea civilă, însă propunerea a fost respinsă. „Odată aprobat acest proiect de buget, el va fi postat şi pe site-ul primăriei şi pe site-ul Ministerului de Finanţe, iar după 5 zile, în momentul în care vom primi viza Ministerului de Finanţe, vom avea posibilitatea să dezvoltăm deja proiecte din acest buget pe 2017”, a spus primarul Aurel Popescu.

    consiliu local 3Valoarea totală este de cca. 223 de milioane, iar cei mai mulţi bani vor fi alocaţi investiţiilor. „Aproximativ 32 de milioane de lei merg către investiţii, ca întotdeauna. Lucrările edilitar – gospodăreşti înseamnă undeva la 26 de milioane de lei. Stabilirea acestor sume s-a făcut şi în urma unor întâlniri cu asociaţiile de proprietari. Nicio decizie nu a fost luată întâmplător, toate lucrurile acestea sunt hotărâte în urma acestor discuţii”, a precizat Aurel Popescu.

    Consilierul PNL, Marcel Romanescu a propus majorarea sumei prevăzute pentru bursele elevilor cu performanţe, însă o decizie va fi luată abia după ce se va aproba regulamentul de acordare a banilor. „Din datele pe care le-am văzut, am ajuns, în urma centralizării, la o bursă de 400 de lei pe an acordată elevilor cu medii între 9.90 şi 10. Eu o să vin cu un amendament în susţinerea celor spuse. Aş vrea să majorăm acea suma de 540.000 de lei, de fapt să o triplăm şi să venim cu o alocaţie suplimentară, de la un capitol pe care îl avem astăzi prevăzut în proiect – reparaţii străzi, lucrări de întreţinere curentă care are o valoare de 40 de milioane de lei noi. Este vorba de suma de 10 milioane pe care să-i luăm de la acest capitol şi să-i alocăm pentru elevii cu performanţă din municipiul Târgu-Jiu”, a precizat consilierul Marcel Romanescu.

    primarie 1Primarul municipiului spune că această problemă va putea fi rezolvată prin rectificările bugetare ulterioare. „S-a alocat deocamdată o sumă de bani pentru bursele elevilor, urmând ca în situaţia în care se va merge pe o altă idee decât cea pe care am propus-o deja, să se vină cu suplimentări financiare la rectificările viitoare”, a declarat primarul Aurel Popescu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: