Acasa / Actualitate / Turnul din Pisa, în miniatură la Târgu-Jiu!

(VIDEO) Implozie eşuată!

Turnul din Pisa, în miniatură la Târgu-Jiu!

Turiştii veniţi în Târgu-Jiu ar putea crede că Turnul din Pisa ar fi fost mutat în reşedinţa Gorjului. Asta, deoarece turnul de răcire din zona CET Târgu-Jiu se aseamănă, acum, izbitor de mult cu celebrul Turn din Pisa. Acest lucru este posibil după ce s-a intenţionat demolarea turnului de la CET. Implozia turnului, care a avut loc ieri, pentru a face loc posibililor investitori a eşuat. Firma care s-a ocupat de implozie a făcut pregătirile necesare pentru ca totul să decurgă perfect, dar la final turnul nu a fost doborât şi a rămas înclinat.

La începutul demolării turnului, se aştepta ca acesta să se prăbuşească, doar că…încercarea de implozie s-a dovedit a fi un eşec. Firma beneficiar a dat spre dezafectare altei firme, turnul de răcire. Artificierii dau asigurări că turnul de răcire nu prezintă niciun pericol din poziţia pe care o are, dar cu siguranţă se va mai încerca doborârea acestuia, fie cu ajutorul utilajelor, fie cu ajutorul explozibilului. Cantitatea de exploziv folosită ieri pentru prăbuşirea turnului a fost de 8 kilograme, cantitate mică pentru structura, materialul şi diametrul construcţiei de beton din zona CET, spun artificierii. La aceste lucruri se adaugă fisurarea stâlpilor de susţinere, un motiv în plus pentru ca turnul să nu fie doborât. „Datorită greutăţii foarte mari a cedat partea din spate de sprijin. Iniţial a plecat pe direcţia de cădere, dar datorită greutăţii foarte mari, unor deficienţe de structură la stâlpii de structură de pe spate care nu au fost încărcaţi cu material exploziv, au cedat. Având şi diametrul mare, a revenit pe poziţie. Nu ne aşteptam la un semieşec. Nu este pericol cu turnul aşa. Am folosit 8 kilograme de exploziv, deci cantitate mică, ţinând cont să nu afectăm zona. Urmează să curăţăm zona şi în funcţie de ce descoperim sub copertină, mai intrăm cu exploziv sau cu utilaje îl ajutăm să plece”, aprecizat inginerul coordonator al acţiunii, Viorel Filip.

Municipalitatea vrea terenul liber

Atragerea de investitori în zona CET a oraşului Târgu-Jiu a dus la iniţiativa municipalităţii de a elibera zona în care este posibilă crearea unui parc industrial. „Trebuie să curăţăm zona de betoane. Este vorba despre un parc industrial, despre venirea unor investitori care să construiască. Însă, ca să putem discuta despre investitori, trebuie să avem terenul liber”, a declarat edilul Municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru. În apropierea turnului se află un adăpost de câini fără stăpân, iar angajații s-au speriat că animalele ar putea avea de suferit. După 24 de ore se va şti cu certitudine dacă se va încerca o nouă implozie.

Copyright: www.macosoft.ro

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*