Acasa / Actualitate / Val de demisii în şcoli după examenele naţionale

Val de demisii în şcoli după examenele naţionale

Mai mulţi directori de şcoli din Gorj, susţinuţi politic de PD-L, şi-au anunţat intenţia de a demisiona din funcţii imediat după desfăşurarea examenelor naţionale din această vară. Aceştia îşi vor depune demisiile de bună voie, fiind conştienţi că noua conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) îi va înlocui cu directori susţinuţi de PSD.

După 15 iulie, în învăţământul gorjean se va trage linie şi se stabili cine rămâne şi cine pleacă din funcţii, acest lucru fiind valabil atât pentru directorii de unităţi, cât şi pentru inspectorii de specialitate. Surse din inspectorat susţin că o parte din actualii directori de şcoli din judeţ ar putea rămâne în continuare pe funcţie ca urmare a susţinerii de care aceştia se bucură din partea primarilor USL. Aceleaşi surse spun, însă, că şefii USL din învăţământ au dispus un control în teritoriu, la primăriile PD-L, PP-DD şi UNPR, în urma căruia mai mulţi directori sunt obligaţi să renunţe la funcţii pentru că oricum aceştia vor fi înlocuiţi cu unii agreaţi de PSD sau PNL.

Directorii, liberi să plece

Ion Işfan, inspectorul şcolar general adjunct, a anunţat în cadrul ştirilor Radio Omega că actualii directori de şcoli şi grădiniţe vor fi evaluaţi în perioada imediat următoare. Nu se ştie, însă, de către cine având în vedere faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu are inspector şef, Ion Işfan fiind singurul numit de PSD pe funcţia de adjunct. „N-am schimbat pe nimeni şi acest lucru nici nu se poate acum pentru că suntem în plina desfăşurare a examenelor. Totul este să le organizăm împreună cum prevede metodologia. Vom avea timp, după aceea, să purtăm discuţii să face evaluări cu colegii din inspectorat şi teritoriu. Cine va dori să plece este liber să îşi facă vacanţa, concediul… şi rămâne de văzut cine va rămâne să lucreze cu noi. Vor fi păstraţi şi avansaţi oameni în învăţământ numai pe criteriul profesionalismului. Funcţia pe care o am acum mă obligă să îmi cântăresc cuvintele şi să nu discut eu de schimbări şi care ar fi criteriile”, a mai declarat Ion Işfan. Gheorghe Nichifor, social-democratul propus pentru şefia învăţământului gorjean, va fi numit în fruntea IŞJ abia după 29 iunie, după ce va renunţa la postul de consilier judeţean obţinut pe lista USL.

3 comentarii

 1. Ar fi o grava eroare daca se schimba directorii,indiferent de domeniul de activitate,pe principii politice.Schimbarile trebuie sa se faca la terminarea mandatului,in urma unui examen profesional,fara repetarea politicii pedeliste de politizare a societatii de la director la femeia de serviciu.Un asemenea exercitiu duce la instabilitate si randament scazut.

 2. Instabilitate si randament scazut va fi daca actualul inspector general nu va fi stopat. Schimbari trebuie sa fie facute daca directorii sunt incompetenti. Dar acest general nu poate sa se impuna decat daca are in subordine incompetenti.  Si apoi, actioneaza la comanda primarilor care se considera zei in urbea in care au fost alesi.
  PDL-istii de ce nu a schimbat nici pe directorul de la Stefulescu, nici pe cel de la Ecaterina???
  Erau oamenii PSD-ului, ca atare ar fi putut fi schimbati.
  Pacat ca nu se tine seama de competenta! Pacat de invatamantul gorjean! Mare pacat!
   

 3. Avem inspector…, avem valoare….,
  Este in tara cel mai tare….!
  E mare sef si elevi ce trebuie sa ia bacalaureatul sunt atatia! Va mai merge in alte cateva tari pe banii castigati. Bravo!!!
   

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*