spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateVreți să petreceți Paștele la munte? Iată ce surprize vă așteaptă la...

    Vreți să petreceți Paștele la munte? Iată ce surprize vă așteaptă la Rânca

    ranca dUn complex turistic de trei stele din zona montană Rânca își așteaptă turiștii cu aperitive tradiționale, sărmăluțe, carne și cârnați de la garniță cu miel la cuptor și la proțap cu lăutari, administratorul unității pregătindu-le oaspeților un moment special: Balada mielului la proțap cu taraf de lăutari.

    miel-la-protap1Veți petrece Paștele în zona montană Rânca? Bine faceți, căci patronii pensiunilor v-au pregătit o mulțime de surprize culinare! Turiştii vor servi un aperitiv specific Paștelui, ciorbă de miel, pește cu legume, friptură de miel cu pere la cuptor și diferite garnituri, ouă roșii, salate, cozonac și dulciuri, dar și băuturi alcoolice și nealcoolice. Așadar, turiștii care aleg să își petreacă Paștele în zona montană Rânca din județul Gorj vor fi întâmpinați cu mâncăruri tradiționale, focuri de tabără, dar și miei la proțap. La o pensiune de patru stele, un sejur de trei nopți cu patru zile costă 600 de lei de persoană, în sumă fiind incluse cazarea, pensiune completă, masă festivă de Paște și foc de tabără. La hotelurile de patru stele, o noapte de cazare cu mic dejun ajunge şi la 130 lei. Constantin Pănescu spune că la Complexul Panoramic, masa festivă va costa 90 lei de persoană.

    panescu ranca„Pentru sejurul de Paște de trei nopți am pregătit o superofertă de nerefuzat, între 50 și 70 de lei de persoană cazare pe noapte cu mic dejun inclus, în funcție de camera aleasă. Avem o masă festivă la 90 de lei de persoană, în care sunt incluse aperitive tradiționale cu nelipsitul drob de miel, cu sărmăluțe și piftii cum se mănâncă în zona Gorjului, cu mix grilluri de fripturi în care în afară de mieii care se fac la cuptor și la proțap cu lăutari, care cântă lângă miel în timp ce se învârte pe proțap și turiștii stau lângă proțap cu un pahar de palincă sau de vin roșu sau alb, fiecare ce dorește, avem și carne de garniță, carne de la untură, cu cârnăciori, costițe și mușchiuleț, care se bagă de la Crăciun și se scot în ziua de Paști. Ca băuturi avem palincă, afinată, vișinată, vin roșu, vin alb și sucuri”, a spus afaceristul.

    Pănescu, care este și președinte al Asociației Cabanierilor din Rânca, spune că, deocamdată, gradul de rezervare pentru vacanța de Paști în unitățile de cazare din zonă este unul destul de redus în acest moment, de 10%. Acesta dă vina pe cei de la CNADNR pentru că au anunțat în mass media că nu se va deschide Transalpina!

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: