Acasa / Economic / Călinoiu: “Condescu va da socoteală!”

Tensiuni în minerit şi energie,

Călinoiu: “Condescu va da socoteală!”

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a criticat modul în care Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, a ales să reprezinte aşa-zisele interese ale angajaţilor din Complexul Energetic Oltenia (CEO). Călinoiu susţine că, după opt ani în care a susţinut în funcţii directorii PD-L şi a tăcut mâlc la disponibilizările din minerit şi energie, sindicalistul Marin Condescu şi-a amintit, acum, că trebuie să se bată pentru binele salariaţilor din CEO.

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj a contestat comunicatul Federaţiei Naţionale Mine Energie prin care Marin Condescu le solicită noilor guvernanţi diverse facilităţi pentru angajaţii noii companii energetice din Oltenia. Ion Călinoiu spune că este de acord ca salariaţii din CEO să beneficieze de creşteri salariale, să primească tichete de masă şi să le fie echivalate drepturile salariale tuturor angajaţilor din CE Oltenia, însă, Marin Condescu trebuia să susţină aceste revendicări încă de pe vremea când PD-L era la guvernare, ştiut fiind faptul că liderul de sindicat a urmărit dintotdeauna interesele PD-L. Surse din USL susţin că Marin Condescu este nemulţumit că actualul Guvern coordonează şi conduce noua companie energetică fără a promova în funcţii înalte democrat-liberali din anturajul său. Din această cauză, sindicalistul-şef face fel şi fel de jocuri de culise pentru a le pune useliştilor beţe în roate în ceea ce priveşte funcţionarea Complexului Energetic Oltenia.

Condescu şi clientela PD-L

Social-democratul Ion Călinoiu a mai spus că Marin Condescu alături de toţi cei care au susţinut interesele de grup în activitatea din minerit, a clientelei politice a PD-L, să dea socoteală. „Condescu vine cu o serie de revendicări pe care eu le văd normale, dar au fost pierdute cu bună ştiinţă de sindicate. Acest comunicat seamănă foarte mult cu angajamentele pe care le dădea Condescu în preajma alegerilor când susţinea Partidul Democrat-Liberal, iar acum, eu văd prin acest comunicat că Marin Condescu vrea să arunce mâţa în ograda sindicatelor, a PD-L. Ştim bine că acest sindicalist s-a plimbat de mână cu toţi miniştrii PDL prin zonă şi nu a făcut acest Complex Energetic Oltenia, ba mai mult, a blocat înfiinţarea. Nu a făcut nimic de ceea ce ne interesa pe noi gorjenii, să avem stabilitate şi un sediu al CEO la Târgu-Jiu, l-a făcut aproape de Craiova. Toate aceste lucruri sunt, din punctul meu de vedere, argumente serioase de a spune încă o dată că acest comunicat seamănă cu angajamentul pe care îl făcea Condescu în susţinerea PD-L şi a preşedintelui Traian Băsescu. Ca atare, Condescu vrea să arunce mâţa în ograda altora. Eu cred că ar trebui să rupem mâţa în două, iar Condescu alături de toţi cei care au susţinut interesele de grup în activitatea din minerit, a clientelei politice a PD-L, să dea socoteală”, a mai declarat pentru Radio Omega Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

2 comentarii

  1. ce spuneti de iesirile la mare pe banii complexului doar sa se puna bine cu prosti de lideri ,care vad iesirea ca un mare favor dar nu vad ca condescu sa inbogatit si se vrea stapan pe gorj ,trezitiva si tineti conferintele in gorj ,care e profitul sindminului la aceste iesiri ,cu bani dati pe plecari mai bine ati ajuta un om in suferint,,,,

  2. ALOOOOO D-le Calinoiu lasa vrajeala ce te apuci sa dai in Condescu care de bine de rau nu a furat cum a furat Mischie al vostru si multi alti pe care nu vreau sa-i enumar pt ca nu am timp stai in banca ta ca veniti voi la putere si a-ti m-ai fost CE VETI FACE SI CE A-TI FACUT CONCRET DRUMUL DE LA ROVINARI SI CEL DE LA BUMBESTI CE ZICI D-LE CALINOIU HO,HO faceti treaba daca nu pana atunci CIOCU MIC.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*