Acasa / Economic / CE Oltenia lângă un depozit activ de armament

Propunere:

CE Oltenia lângă un depozit activ de armament

Autorităţile municipale întâmpină greutăţi în demersurile iniţiate pentru mutarea sediului CE Oltenia la Târgu-Jiu. Primarul Florin Cârciumaru a declarat că Ministerul Apărării nu mai este dispus să retrocedeze tot ce deţine la unitatea militară şi asta ca urmare a faptului că la Târgu-Jiu există un depozit activ de armament.

În urmă cu mai bine de o săptămână, atât preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu cât şi primarul Florin Cârciumaru aşteptau venirea directorului general al CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu la Târgu-Jiu pentru efectuarea unei vizite la unitatea militară. Vizita a pornit de la declaraţia fermă a premierului Victor Ponta că sediul CE Oltenia va fi la Târgu-Jiu. Bălăşoiu nu a mai venit, vizita nu s-a mai efectuat iar motivul pare a da multe bătăi de cap autorităţilor judeţene. Aşa se face că doi reprezentanţi ai Primăriei Târgu-Jiu s-au deplasat la Ministerul Apărării pentru a purta discuţii, în vederea retrocedării terenurilor de la unitatea militară. „S-a stabilit să vină doi-trei reprezentanţi ai ministerului şi împreună cu cei de la CE Oltenia să poarte discuţii, să facă analize pe această temă”, a spus Florin Cârciumaru. Situaţia începe să devină una complicată, în condiţiile în care aşa cum a declarat primarul, „în unitatea militară funcţionează un depozit activ de armament”. Existenţa acestui depozit de armament face ca Ministerul Apărării să nu mai fie dispus să retrocedeze decât foarte mult teren şi mai puţine clădiri, după cum a declarat Florin Cârciumaru.

Silenzio stampa la CE Oltenia

Constantin Bălăşoiu nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta situaţia. Situaţia şi pe acest palier este cam tulbure, în condiţiile în care stabilirea sediului la Târgu-Jiu va duce la schimbarea conducerii CE Oltenia iar cei dornici să ocupe scaune şi funcţii îşi vor face şi ei alte planuri. Una peste alta, existenţa depozitului activ de armament la Unitatea Militară Târgu-Jiu ar putea duce la amânarea mutării sediului CE Oltenia, mai ales că însuşi Ministrul Economiei a spus liderilor FNME că sediul va rămâne la Turceni.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*