spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăEconomicCE Oltenia, un mixt de energie hidro-termo

    CE Oltenia, un mixt de energie hidro-termo

    Preşedintele Federaţei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, va renunţa la contestaţiile depuse în instanţă împotriva înfiinţării CE Oltenia, dacă se vor respecta condiţiile impuse. Acesta doreşte ca CE Oltenia să funcţioneze pe baza unui mixt de energie hidro-termo, propunere acceptată şi de preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

    Însoţit de alţi lideri sindicali, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, a purtat ieri o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, pe marginea renunţării la acţiunile depuse la instanţă împotriva înfiinţării CE Oltenia. După mai bine de o jumătate de oră de discuţii, Creţan a ieşit din biroul şefului judeţului încrezător şi destul de optimist. Acesta spune că este hotărât să renunţe la contestaţiile depuse dacă se vor respecta anumite condiţii, prezentate în lista de revendicări înaintată deja. „S-au făcut multe nereguli pentru înfiinţarea CE Oltenia şi nu s-au respectat legal anumite termene. Avem condiţii clare şi dorim introducerea sistemului hidro în CE Oltenia, realizarea unui mixt de energie. Avem revendicări permisibile pe care vrem să le discutăm cu Ministrul Economiei. Ne vom retrage plângerile dacă se va constitui CE Oltenia cu un mixt de energie termo-hidro”, a declarat liderul FNM, Constantin Creţan. Acesta a mai declarat că în situaţia în care nu se vor respecta aceste condiţii nu va renunţa la contestaţiile depuse la tribunal împotriva înfiinţării CE Oltenia. „Vom renunţa la aceste procese doar după întâlnirea avută cu Ministrul Economiei”, a adăugat Creţan.

    Revendicările FNM

    Cele 11 condiţii impuse pe lista de revendicări a fi soluţionate şi respectate vizează garantarea locurilor de muncă, stabilirea sediului CE Oltenia la Târgu-Jiu, o întâlnire cu Ministrul Economiei, audit la cele patru companii pe ultimii cinci ani, reluarea selecţiei membrilor Consiliului de Supraveghere, selectare pe criterii de competenţă şi nu politice, consultarea conducerii FNM în ceea ce priveşte procesul de înfiinţare, transparenţă şi realizarea unui mixt de energie termo-hidro.

    Călinoiu vede revendicările ca şi soluţionate

    Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a precizat că din partea lui nu sunt probleme şi consideră revendicările soluţionate. „A fost o întâlnire benefică iar măsurile prezentate, setul de revendicări, este bine de luat în seamă. Trebuie promovată materia primă şi companiile. Cele mai multe probleme privesc înfiinţarea CE Oltenia la Târgu-Jiu, transparenţă decizională (…)Trebuie o organizare cât mai bună a CE Oltenia şi trebuie să existe un mixt de energie iar pentru asta trebuie deblocată investiţia de la Livezeni”, a spus Ion Călinoiu. Prezent la discuţiile purtate între liderul FNM şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a fost şi fostul director general de la CE Rovinari, Laurenţiu Ciurel. După discuţii de zeci de minute, Ciurel a precizat că „suntem de acord cu un mixt de energie hidro-termo iar restul sunt chestiuni de bun simţ”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: