Acasa / Economic / Cheltuieli mai mici la Complexul Oltenia

Cheltuieli mai mici la Complexul Oltenia

Reducerea cheltuielile companiilor de stat s-a aflat ieri în atenţia Executivului. Şeful Guvernului, Victor Ponta, a declarat că actul normativ atacă anumite zone tradiţionale de cheltuire netransparentă şi neeficientă a banului public.

Acest act normativ va interzice instituţiilor publice, regiilor autonome şi companiilor naţionale să mai contracteze servicii de consultanţă şi asistenţă juridică dacă dispun deja de personal propriu de specialitate şi va obliga conducerea acestora să diminueze cu 30% cheltuielile de personal şi deplasări. În actul normativ se mai arată că acele companii naţionale şi regiile autonome care au înregistrat pierderi în anul precedent nu pot achiziţiona tipărituri şi alte bunuri pentru zile festive şi onomastice, exceptate fiind acţiunile de reprezentare şi protocol aferente proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile. Ministrul Finanţelor, Florin Georgescu, a declarat că este permisă apelarea la firme de consultanţă în cazul în care instituţia cu servicii juridice se confruntă cu procese importante în care trebuie apărate interesele statului. Spre deosebire de acesta, liderul de sindicat Marin Golea susţinea că mai bine pregătiţi sunt juriştii de la Termocentrala Rovinari decât cei angajaţi, care nu cunosc foarte bine situaţia.

Un comentariu

  1. Dar vad ca V Ponta a uitat de epurarile politice si de sutele de procese ale gastii mantogiene si de parandaraturile catre politicieni din contractele in urma licitatiilor care s-au intamplat in Gorj si nu numai.Daca a uitat si daca trece cu nevederea s-ar putea ca si electoratul gorjean sa-l treaca cu nevederea la toamna.De ce nu trimite in unitatile din energetica gorjeana o echipa guvernamentala de control sa cerceteze cat s-a furat si risipit in aceste unitati pe care le cunoaste bine.Ca e pe calea cea buna se vede cu TVR.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*