Acasa / Economic / Condescu, la discuţii cu Ponta şi liderii USL Gorj

Sindicatele iau poziţie

Condescu, la discuţii cu Ponta şi liderii USL Gorj

Preşedintele FNME, Marin Condescu, a fost mandatat de liderii de sindicat din cadrul FNME să participe la discuţii cu liderii USL şi cu premierul Victor Ponta, pe marginea situaţiei tensionate din CE Oltenia. Astăzi, liderii de sindicat vor avea o întâlnire cu împuternicitul Ministrului Economiei Constantin Bălăşoiu în vederea realiării noii companii.

Liderii de sindicat din cadrul FNME s-au întrunit în ședinţă, joi seara, în cadrul Colegiului Director , unde au decis să-l mandateze pe preşedintelui FNME, Marin Condescu pentru a-i reprezenta în discuţiile pe care le va avea cu reprezentanţii USL şi cu premierul Victor Ponta pe marginea înființării CE Oltenia. „Federaţia Naţională Mine Energie a avut un Colegiu Director cu toţi preşedinţii de sindicat reprezentativi la nivel de minerit şi energie din Oltenia, şi am purtat discuţii privind înfiinţarea CE Oltenia. L-am mandatat pe domnul Marin Condescu să poarte discuţii cu reprezentanţii USL şi premierul Victor Ponta cu privire la situaţia prezentă şi viitorul CE Oltenia, stabilitatea locurilor de muncă şi legat de Memorandumul Tehnic de înţelegere semnat de Guvernul României cu FMI”, a precizat vicepreşedintele Gheorghe Etăgan. În hotărârea Colegiului Director de joi seara s-a mai prevăzut că cei doi vicepreşedinţi ai FNME, Constantin Mitrescu şi Dumitru Pârvulescu, vor analiza împreună cu reprezentanţii Ministerului Economiei problemele din Memorandumul Tehnic de înţelegere semnat de Guvernul României cu FMI. Vicepreşedintele Gheorghe Etăgan a declarat în acest sens că „aceste probleme privesc programele de restructurare la CE Oltenia şi metodele de privatizare a CE Oltenia”.

Discuţii cu Bălăşoiu

Deşi recunoaşte că este nemulţumit de faptul că din cei cinci directori desemnaţi în conducerea CE Oltenia puteau să fie mai mulţi din Gorj, Etăgan susţine că „sunt şi alţi specialişti în minerit şi energie pe buget-finanţe şi personal chiar mai buni decât cei propuşi”. De altfel acesta declară ferm că „rolul sindicatelor este acela de a negocia viitorul contract colectiv de muncă în CE Oltenia, de a avea grijă de stabilitatea locurilor de muncă şi de a armoniza salariile minerilor şi energeticienilor în cadrul noii companii. Astăzi liderii de sindicat ce fac parte din Biroul Executiv al FNME vor purta o serie de discuţii cu directorul CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, tema principală fiind se pare stabilirea datei de începere a negocierilor noului contract colectiv de muncă în CE Oltenia.

3 comentarii

  1. Nu inteleg cum proletariatul din minerit si energetica,unii dintre ei cu o temeinica pregatire intelectuala,mai mentin asemenea lideri care nu-i mai reprezinta.Ca nu-i reprezinta o dovedesc trecerea unora dintre ei in randul patronilor,in consilii de administratie ale unor firme ce capuseaza societatile comerciale din minerit si energetica,in partide care au votat legi antinationale si antiproletariat,pactizarea cu administratia si refuzul de a apara in instantele de judecata a membrilor de sindicat disponibilizati abuziv de catre administratiile politizate ale societatilor din minerit si energie.Jos cu ei!Nu vedeti ca ei actioneaza in tandem cu administratiile pentru falimentarea unitatilor pentru ca apoi sa ia si ei o mica bucata din tortul falimentului?

  2. Cum de a ajuns aceasta Eba (etagan) a sindicatelor gorjene sa dea din clanta, sa reprezinte sindicatele FNME? Condescu nu a gasit alta persoana sau ii e frica de oricine ar avea ceva minte si ar fi scos in fata? Asa l-a invatat prof. Magureanu?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*