spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăEconomicA crescut salariul, au crescut și amenzile! Uite ce valoare au noile...

    A crescut salariul, au crescut și amenzile! Uite ce valoare au noile sancțiuni

    De ieri, au intrat în vigoare mai multe modificări fiscale, cum ar fi majorarea salariului minim pe economie, la 1.450 de lei pe lună, schimbarea regimului de impozitare a microîntreprinderilor, dar şi eliminarea unor taxe, cum este cea de timbrul de mediu şi taxa radio-tv. De la 1 februarie, salariul minim brut pe ţară va creşte cu 200 de lei. Asta înseamnă că și amenzile au crescut!

    politia-rutieraDe asemenea, o altă modificare importantă este cea legată de schimbarea regimului de impozitare a micilor afaceri, respectiv majorarea plafonului veniturilor la suma anuală de 500.000 de euro. De asemenea, impozitul plătit de microîntreprinderi este de 3%, pentru cele care nu au salariaţi şi 1% pentru microîntreprinderile cu minimum un salariat. O altă măsură importantă este cea care vizează zeci de mii de salariaţi, în special din mediul privat, care câştigă lunar mai mult de cinci salarii medii pe economie, adică peste 9.400 de lei în mână, şi care vor avea venituri mai mici. Asta se va face prin eliminarea plafonului pe baza căruia erau calculate contribuţiile până acum. Între cele 100 de taxe abrogate cu data de 1 februarie 2017, cele mai cunoscute sunt taxele pentru radiodifuziune şi timbrul de mediu, plătit pentru înmatricularea autoturismelor. Ministerul de Interne a anunţat că cele 22 de taxe nefiscale, care vor fi eliminate de la 1 februarie, erau percepute pentru diferite servicii prestate de către structurile instituţiei. Printre acestea se numără taxa de cazier judiciar şi taxa de examinare pentru obţinerea permisului de conducere. De asemenea, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului a anunţat că, de la 1 februarie nu se vor mai plăti anumite taxe.

    Amenzile, mai mari cu 16%

    Amenzile date de polițiști pentru abaterile de la Codul Rutier au crescut de la 1 februarie cu 16%, odată cu majorarea salariului minim de economie. În aceste condiții, cea mai mică sancțiune pe care o poate primi un șofer este de 290 de lei, cu plata a jumătate din minim, respectiv 145 de lei, în 48 de ore. Majorarea valorii salariului presupune, automat, și o ajustarea a punctului de amendă din Codul Rutier, de la 125 de lei, cât a fost până la 31 ianuarie, la 145 de lei. Pentru depășirea limitei de viteză, sancțiunile aplicate de polițiști variază între două și șase puncte, ceea ce înseamnă că pot ajunge până la 870, în cazul șoferilor prinși cu o viteză cuprinsă între 40 și 50 km/oră peste limita legală.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: