Acasa / Economic / Energeticieni, recompensaţi cu prime

Pentru reuşite,

Energeticieni, recompensaţi cu prime

Situaţie oarecum tensionată la CE Rovinari după ce s-a aflat că o parte din salariaţii termocentralei ce au lucrat la realizarea turbinelor, de la blocul VI, au primit prime pentru orele suplimentare lucrate peste program. În această situaţie s-au aflat aproximativ 90 de energeticieni, aceştia fiind recompensaţi cu prime cuprinse între 500 şi 700 de lei.

Conform informaţiilor obţinute, se pare că primele s-au acordat celor 90 de energeticieni pentru meritele deosebite, dar şi pentru activitatea, depusă în plus faţă de muncă normală la grupul VI. Surse din sfera sindicală au susţinut că din cei aproximativ 500 de angajaţi ce au muncit la lucrările de la grupul energetic VI doar 90 au primit aceste prime. Aceleaşi informaţii arată că directorii executivi nu au primit „aceste bonificaţii” ci doar angajaţii în cauză şi maxim trei şefi de echipă. Banii, aflaţi la dispoziţie, s-au extras dintr-o economie a anului 2011, realizată la fondul de salarii al termocentralei.

Discriminare faţă de mineri!?

Cei mai supăraţi sunt minerii, în condiţiile în care aşa cum au declarat o parte din reprezentanţii acestora şi ei şi-au adus aportul la realizarea unor lucrări importante şi nu au fost recompensaţi. Acesta este şi motivul pentru care s-au purtat discuţii şi încă se mai poartă pentru a se afla de unde provin aceste sume de bani, care cumulate se ridică la peste 600 milioane lei vechi. Şefii Sindicatului Minerul Rovinari-Pinoasa consideră că ceea ce s-a făcut se numeşte discriminare.

Mitrescu: „O recompensă meritată”

Liderul Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu, spune că nu a ştiut despre acordarea acestor recompense. „Iniţial a fost o discuţie în luna decembrie, s-a spus despre suma de bani ce a rămas la fond şi apoi nu am mai auzit nimic. Mai târziu am aflat că s-au acordat aceşti bani în luna martie”, a declarat Mitrescu. De altfel, chiar dacă susţine că nu a fost informat pas cu pas despre acordarea primelor, liderul de la Energia Rovinari crede că „a fost o recompensă binemeritată ce s-a acordat oamenilor ce au muncit în plus. Eu mi-aş fi dorit să se dea la toată lumea, însă, nu au fost bani. A fost o economie adunată”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*