spot_img
4.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicÎn CE Oltenia dispar pilele şi relaţiile

    În CE Oltenia dispar pilele şi relaţiile

    Complexul Energetic Oltenia va începe anul 2014 cu un personal TESA redus simțitor, dar și cu o acoperire a deficitului de personal direct productiv. Deja în momentul de față se lucrează la programul de restructurare a acestei categorii de personal, noua schemă de reorganizare împreună cu noua organigramă urmând să se aplice începând cu 1 ianuarie 2014, după cum a declarat directorul Resurse Umane din cadrul companiei-Ion Răuț.

    La nivelul Complexului Energetic Oltenia decizia este luată iar personalul TESA nu va mai reprezenta în 2014 ceea ce este în prezent, adică un personal extrem de stufos şi numeros. Astfel, decis, şeful Complexului Oltenia-Laurenţiu Ciurel vrea ca în 2014 aproximativ 700 de salariaţi ce fac parte din personalul TESA să se îndrepte către producţie. Calculele sunt deja făcute iar estimările sunt pe placul conducerii companiei care văd în decizia luată o scădere a costurilor. „Funcţiile de conducere din CE Oltenia rămân, dar se desfiinţează posturi TESA. Conducerea va fi unitară, costurile de administrare vor scădea foarte mult iar 600-700 TESA vor merge în producţie. Adică serviciile de suport gen comercial, personal, resurse umane sau protecţia muncii vor rămâne într-un loc. În cariere şi sucursale va rămâne partea de exploatare, adică producţia”, a explicat managerul Laurenţiu Ciurel, în urmă cu câteva zil. De altfel, acesta a dat şi un exemplu, citându-l pe şeful său Constantin Niţă care spunea că „de la cutia de chibrituri până la roata de excavator, toate să se achiziţioneze dintr-un singur loc”. Ciurel este conştient însă de faptul că nu este uşor, însă, acesta spune că persoanelor în cauză li se vor oferi posturi în sectorul direct productiv.

    Condiții dure

    La rândul lui, directorul Resurse Umane din cadrul CE Oltenia Ion Răuț a declarat pentru Acces Tv că procedura de selectare a personalului TESA se va face pe baza unor criterii destul de exigente încât în cadrul companiei să rămână doar personalul necesar. De altfel, acesta a dat de înțeles faptul că prin criteriile de selectare impuse nu va mai putea fi protejată nici o persoană ce se încadrează în categoria „pilelor” sau a „relațiilor”. Supus evaluărilor va fi și personalul TESA din teritoriu, de la sediile carierelor miniere, procesul de restructurare ajungând și la aceștia. Cum conducerea companiei își dorește ca partea executivă să fie concentrată la nivelul CE Oltenia iar în teritoriu să existe doar partea de producție, acest lucru nu înseamnă altceva decât că salariații TESA de la cariere ce nu trec de criteriile impuse să rămână în producție pe alte posturi decât cele deținute în momentul de față. Una peste alta, prin noua reorganizare, CE Oltenia va ajunge să acopere deficitul de personal direct productiv pe care-l înregistrează, optimizarea activității fiind un alt aspect prioritar urmărit. Ion Răuț a mai precizat că pentru departamentul pe care-l conduce, o soluție viabilă pe care o vede în selectarea noii echipe de lucru ar fi și aceea a organizării unui concurs. „Selectarea se va face pe baza unor criterii și vor rămâne oamenii care sunt necesari. Trebuie să lăsăm șefilor libertatea de a decide, însă, criteriile vor fi în așa fel stabilite încât să nu le permită ‹‹să se joace›› foarte mult. Totul va duce la optimizare”, a spus Ion Răuț.

    Te-ar mai putea interesa

    9 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: