spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEconomicInvestiții de peste 500 milioane de euro la CEO pentru a putea...

    Investiții de peste 500 milioane de euro la CEO pentru a putea funcționa după anul 2021

    Complexul Energetic Oltenia (CEO) va avea nevoie de cel puțin 500 milioane de euro pentru a moderniza grupurile de producere a energiei electrice până în anul 2021. Retehnologizare trebuie realizată pentru a respecta noile reglementări în domeniul emisiilor industriale care se aplică la nivelul Uniunii Europene.

    În cadrul CEO a fost stabilită, deja, o comisie care lucrează la stabilirea planului de lucrări de modernizare care trebuie realizate în următorii trei ani. „În iulie 20121 suntem obligați să respectăm noile reglementări de pe piața de mediu. O comisie din cadrul Complexului Energetic Oltenia lucrează la evaluarea financiară a tot ceea ce înseamnă aceste implementări. Sperăm ca la începutul anului viitor să avem o imagine corectă a ceea ce înseamnă valoarea investiției. Pentru a realiza ce s-a stabilit din BAT-ul pentru 2021 pentru emisiile de la coș estimarea noastră este de 500-600 de milioane de euro. Este o echipă care lucrează la acest studiu cu ajutorul instituțiilor de profil din România”, a spus Sorinel Boza, managerul CEO.

    Finanțarea lucrărilor de modernizare, din credite bancare

    Conducerea CEO va încerca să obțină banii necesari pentru modernizarea grupurilor energetice din credite bancare. „Este important să stăm pozitiv în fața băncilor, pentru a putea accesa credite la dobânzi avantajoase”, a mai precizat Boza. Uniunea Europeană a adoptat o nouă legislație menită să protejeze sănătatea cetățenilor săi prin reducerea poluării emise de industria energetică. Reglementările se referă la reducerea unor poluanți, cum ar fi particulele în suspensie, oxizii de azot, dioxidul de sulf și mercurul, care sunt nocive pentru sănătatea umană. Noile reglementari sunt mai restrictive decât cele din prezent, iar procesul este unul ciclic – limitele de emisie sunt înăsprite odată la 4-6 ani.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: