spot_img
13.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăEconomicMinerii din SNLO fac faţă cu greu frigului

    Minerii din SNLO fac faţă cu greu frigului

    Conducerea SNLO a luat toate măsurile necesare pentru protejarea minerilor, în situaţia în care temperaturile depăşesc -12 grade Celsius. Şeful Serviciului Protecţia Muncii din cadrul SNLO, Ion Popescu, a declarat că zilnic se ţine legătura cu dispeceratele de la cariere pentru a se lua măsuri pentru protejarea minerilor.

    Deşi ne aflăm în plin sezon de iarnă, până în prezent nu s-au înregistrat temperaturi scăzute care să impună oprirea activităţii în carierele miniere. Şi totuşi, pentru a nu fi luată pe nepregătite, conducerea SNLO a luat toate măsurile de rigoare, încât scăderea bruscă a temperaturilor să nu creeze probleme. Directorul Exploatării de Carieră Lupoaia, Sorin Iovan, a precizat că în situaţia unor temperaturi ce ar putea depăşi -11 grade Celsius, unitatea are un stoc asigurat de 20.000 tone de cărbune. „La o temperatură de -12 grade Celsius, excavatoarele se opresc. Pentru mineri avem obligatoriu masă caldă, ceai iar instalaţiile din cabine sunt în stare bună de funcţionare”, a mai precizat directorul EC Lupoaia, Sorin Iovan. Pregătiţi să facă faţă frigului sunt şi minerii de la EC Roşiuţa, acolo unde directorul Florin Gheorghescu a declarat că la unitatea pe care o conduce, temperaturile sunt mai crescute decât cele din Motru. „Avem un program de şase zile lucrătoare, program valabil pe acest trimestru. Deocamdată nu întâmpinăm probleme cu frigul, dacă temperaturile vor mai scădea atunci vom lua măsurile de protecţie. Cabinele sunt încălzite, ceai pentru salariaţi, deci suntem pregătiţi”, a declarat directorul carierei, Florin Gheorghescu.

    Pregătiţi de intervenţie

    Seful Serviciului Protecţia Muncii din cadrul SNLO, Ion Popescu, a precizat că Ordonanţa 99/2000 prevede ca în situaţia în care temperaturile ajung la -12 grade Celsius, atunci să se oprească activitatea în cariere. „La o temperatură de -12 grade, utilajele se opresc deoarece uleiul de la utilaje începe să creeze probleme, lucru valabil şi pentru covoarele de cauciuc care încep să se rupă”, a precizat reprezentantul Serviciului Protecţia Muncii. În ceea ce-i priveşte pe salariaţi, acestora li s-a dat echipament de protecţie, vătuit, cabinele de supraveghere fiind încălzite. Ion Popescu a mai declarat că zilnic, la şedinţele de raport se comunică temperaturile înregistrate de termometre la fiecare subunitate, pentru ca în caz de depăşire a limitelor admise să se oprească activitatea excavatoarelor.

    Vezi video

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: