spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 16, 2024
Altele
    AcasăEconomicMuniţia de la Sadu, în Irak şi Afganistan

    Muniţia de la Sadu, în Irak şi Afganistan

    Uzina Mecanică Sadu va intra într-un deficit de personal, specializat pe proiectarea de muniţie, dacă conducerea fabricii de armament nu va lua măsuri în acest sens. Chiar şi în prezent, la temele de cercetare la care se lucrează cei implicaţi în definitivarea proiectelor au o calificare mai scăzută, lucru ce îi îngrijorează pe reprezentanţii unităţii. Nevoia de angajare a inginerilor este mare, având în vedere că muniţia produsă de UM Sadu este folosită în zonele de conflict din Irak şi Afganistan.

    Dacă în ceea ce priveşte linia tehnologică sau produsele realizate, UM Sadu a făcut paşi importanţi în acest sens, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre personalul calificat. Cum în următorii ani se vor pensiona şi ultimii specialişti ai unităţi, conducerea uzinei priveşte cu îngrijorare la această nouă problemă. Lorin Boian consideră astfel că, în cel mai scurt timp trebuie angajaţi ingineri. „Vom pierde personalul de top în următorii ani. Trebuie să facem în aşa fel încât să angajăm ingineri specializaţi în domeniul chimiei, mecanicii şi al automaticii. Spun că trebuie să angajăm cât mai repede pentru că cei 10 ingineri de care vom avea nevoie vor trebui să facă un stagiu de pregătire la Academia Tehnică Militară”, a precizat Boian. De altfel, directorul unităţii este de părere că angajarea viitorilor specialişti ai Uzinei trebuie pusă în aplicare în maxim un an de zile, pentru ca aceştia să aibă timp să dobândească din experienţa necesară în domeniul balistic.

    UM Sadu: „avem teme noi de cercetare, pentru armament unic”

    Specializată pe producerea de muniţie de infanterie, în prezent la UM Sadu se lucrează la patru noi teme de cercetare, acestea aflându-se în stadiul de omologare. La acest proiect îşi dau concursul şi specialişti de la instituţiile aflate în cadrul instituţiilor aflate în sistemul de apărare naţional. „Temele de cercetare pe care le avem în lucru le parcurgem cu greu, personalul tehnic pe care îl avem este insuficient numeric şi au o calificare mai scăzută”, au declarat reprezentanţii unităţii de armament. Cum muniţia de infanterie, realizată la UM Sadu ajunge în zonele de conflict din Irak şi Afganistan, precum şi în cele de antrenamente, directorul general consideră că trebuie rezolvată problema deficitului de specialişti cu atât mai mult cu cât produsele realizate sunt căutate pe piaţa externă. Mai mult decât atât, o parte din produsele supuse experimentelor vor fi unice pe piaţa de armament.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: