Acasa / Economic / Noi tensiuni în CE Oltenia

Noi tensiuni în CE Oltenia

Tensiune între preşedintele FNME, Marin Condescu şi administraţia de la Sucursala Energetică Rovinari. Conform unor surse Marin Condescu a condiţionat readucerea în termocentrală a specialiştilor Aurel Medinţu şi Ion Bârlete, de reangajarea a 100 de mineri şi energeticieni disponibilizaţi.

Zile grele pentru sindicatele şi administraţia din cadrul Sucursalei Energetice Rovinari, în condiţiile în care se doreşte aducerea şi reangajarea a unor foşti salariaţi disponibilizaţi. Surse din sistem susţin că sindicatele şi în special liderul FNME, Marin Condescu, nu agreează reîncadrarea celor doi foşti angajaţi în 2010 disponibilizaţi, mai precis a celui care a ocupat funcţia de director producţie, Aurel Medinţu şi a fostului şef de secţie exploatare, Ion Bârlete. Aceleaşi surse spun că reangajarea celor doi în Sucursala Rovinari este condiţionată de Marin Condescu de încadrarea în câmpul muncii a 100 de mineri şi energeticieni. O altă doleanţă a sindicatelor este şi aceea că cele două persoane ar fi pensionari, trecuţi de 60 de ani. De altfel, trebuie recunoscut faptul că Sucursala Energetică Rovinari se confruntă cu un deficit de personal direct productiv. La un moment dat, chiar se vorbea de angajarea a 30 de persoane după aprobarea bugetului pe 2012.

Specialişti de mii de euro

Despre Aurel Medinţu şi Ion Bârlete se poate spune că au făcut o echipă bună de lucru cu actualul director general Laurenţiu Ciurel, în perioada când acesta conducea CE Rovinari. Când cei doi au fost disponibilizaţi, în 2010, se vorbea că ar fi fost vorba de disponibilizări politice. În 2010, Laurenţiu Ciurel declara pentru un cotidian local că nu se poate ca un om să fie forţat să iasă la pensie deşi mai avea câţiva ani, dar şi că sunt foarte puţini oameni pregătiţi cu adevărat care să poată ocupa funcţiile acestea, să poată să ducă la funcţionarea, în condiţii de maximă securitate, a grupurilor energetice. Despre unul din cei doi specialişti ce se doreşte a fi aduşi în CE Oltenia, se vorbeşte că ar lucra pentru o firmă concurentă, cu un salariu de 4.500 de euro. Conducerea Sucursalei Rovinari nu a putut fi contactată telefonic.

Un comentariu

  1. Eu stiu ca rolul sindicatelor este acela de a apara drepturile salariatilor fata de posibilele abuzuri ale patronilor si administraiei.Vedem ca liderii de sindicat,permanentizati intre timp la conducerea sindicatelor,multi dintre ei deveniti patroni sub acoperire din parazitarea pe banii sindicalistilor si intreprinderilor cu capital majoritar,infratiti cu directorii sustinuti de ei,au devenit un mijloc de santaj pentru institutiile guvernamentale in numirea directorilor.Ia sa faca bine guvernul si DNA sa verifice averile si activitatea acestora pentru ca pana in prezent nu i-a verificat nimeni cat au furat si ce au facut cu banii.Astazi ei nu reprezinta nici salariatii si nici nu pot influenta votul electoratului.Rolul statului nu trebuie lasat sa fie substituit de acesti lideri care si-au arogat drepturi pe care nu le au datorita slabirii rolului statului in economie.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*