Acasa / Economic / Numiri pe bandă la CE Oltenia

Numiri pe bandă la CE Oltenia

Directorii din cadrul EMC-urilor şi Sucursalelor din cadrul CE Oltenia au aşteptat ieri deciziile de numire, unele venind, altele întârziind să apară. În timp ce sindicatele susţin că în CE Oltenia personalul tesa este mult mai stufos, co-preşedintele USL, Florin Cârciumaru, susţine că odată cu mutarea companiei la Târgu-Jiu, entitatea va avea o altă conducere.

Sindicatele privesc cu ochi buni întocmirea deciziilor de numire în funcţii a directorilor de la EMC-uri, cu atât mai mult cu cât „acum există o conducere definitivată şi putem să ne apucăm de treabă”, după cum a declarat preşedintele de la Minerul Rovinari-Pinoasa, Marin Golea. În ceea ce priveşte numirea lui Alexandru Braia la EMC Rovinari, Marin Golea consideră că este o numire bună. „În urma primelor discuţii purtate, domnul Braia a demonstrat că este intenţionat şi că vrea să facă treabă. Are experienţă”, a spus Golea. Tot la EMC Rovinari se ştie că director tehnic va fi Titu Gâlcă, director de producţie-Daniel Antonie iar director economic-Vasile Ghimiş. La EMC Jilţ, director este Ion Paraschivu, şef de Carieră la Jilţ Sud Ion Racoviţă, la Jilţ Nord-Laurenţiu Alesu, iar director de producţie este Dumitru Ungureanu. Situaţia la EMC Roşia, ieri, nu era încă clarificată, în condiţiile în care dispoziţie avea doar directorul Moise Matyas. Totuşi, director economic a rămas Ion Pistol iar şef de carieră la Roşia, Cosmin Trufelea. Situaţia la EMC Motru este una liniştită, în condiţiile în care nimeni nu are voie să vorbească, lucru valabil şi pentru conducere. Astfel, Vasile Râbu a declarat că „nu s-au făcut numiri şi că nu pot spune nimic concret”. Şi totuşi, surse din rândul minerilor au declarat că la EMC Motru director de producţie este Vasile Stelian, director tehnic este Sorin Iovan iar director economic un vechi colaborator de-al directorului Râbu, Ion Dondera. Constantin Creţan conduce Cariera Lupoaia cu inginer de producţie Cristi Avram iar şef de Carieră la Roşiuţa este Ion Ghiga. În companie, situaţia pare a fi una complicată, în condiţiile în care o parte din personalul din conducere a primit deciziile şi alţii nu.

Cârciumaru: „Stop numirilor!”

La Acces Tv, copreşedintele USL Gorj, Florin Cârciumaru, a precizat că este posibil ca odată cu mutarea sediului CE Oltenia la Târgu-Jiu, compania să aibă o altă conducere. „Un complex nu se organizează decât cu oameni care au experienţă, care au mai condus activitaţi la acest nivel, nu cu oameni care doresc să ajungă de la şef de linie, director. Toţi vor funcţii de conducere, dar trebuie să le şi merităm”, a declarat Florin Cârciumaru. De altfel, acesta a dezvăluit faptul că un alt scop al întâlnirii, ce va avea loc cu directorul general Constantin Bălăşoiu, este şi acela de a se pune stop numirilor de peste noapte. „Oamenii nu mai ştiu ce să creadă. Să lăsăm specialiştii să organizeze activitatea acestui complex care este un mastodont, nu o exploatare minieră”, a mai completat Cârciumaru. De altfel, acesta consideră că vinovaţi de numirile făcute sunt şi reprezentanţii Consiliului de Supraveghere, despre care se poate spune că nu toţi au experienţă în domeniul minier şi energetic.

Un comentariu

  1. Domnul Florin Carciumaru are dreptate.O unitate economica de asemenea anvergura are nevoie de oameni cu pregatire de specialitate,vechime si experienta.Ori ce vedem acum?Fostii politruci pusi de PDL care a politizat totul,de la directori pana la femeia de serviciu,s-au repezit la functii de conducere,fie ea cat de mica,numai sa fie functie de conducere.Nu conteaza ca nu are pregatire de specialitate,nu conteaza ca nu are habar de acel domeniu,nu conteaza ca a terminat o facultate particulara cumparandu-si diploma,nu conteaza ca a terminat agricultura,turism sau alte specializari care nu au nimic comun cu energetica,rude,prieteni si politicieni sa ai capostul se aranjeaza.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*