Acasa / Economic / Pârvulescu, administrator special la UM Sadu

Mâna dreaptă a lui Chiţoiu

Pârvulescu, administrator special la UM Sadu

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a decis aseară ca noul administrator special de la Uzina Mecanică Sadu să fie chiar şeful Corpului de Control, gorjeanul Dumitru Pârvulescu. Aşa se face că după ce a fost schimbat din funcţia de secretar de stat, Marcel Hoară pierde şi scaunul de administrator special al fabricii de armament.

Surse din sistem au declarat că Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a decis să-l schimbe din funcţia de administrator special al UM Sadu pe Marcel Hoară şi să găsească un înlocuitor. Acesta împreună cu actuala conducere a UM Sadu a administrat bine activitatea la uzina de armament, fabrica nemaifiind nevoită să restructureze personal sau să ia alte măsuri radicale. Ceea ce nu a reuşit Marcel Hoară a fost să ducă la bun sfârşit iniţiativa în care printr-o hotărâre de Guvern emisă, UM Sadu ar fi putut să scape de 52% din datoriile istorice acumulate, restanţe care depăşesc acum peste 1.000 de miliarde de lei vechi. Aşa se face că în urma discuţiilor purtate, Ministrul Economiei a decis ca şeful Corpului de Control, Dumitru Pârvulescu, să se ocupe şi de UM Sadu în calitate de administrator special. De altfel, nu este pentru prima oară când Pârvulescu este împuternicit să se ocupe de activitatea de la UM Sadu, împreună cu directorul general Lorin Boian. În timpul guvernării liberale, Dumitru Pârvulescu a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie la uzina de armament, acesta făcând o echipă bună cu directorul general Lorin Boian. Unul din planurile acestuia din acea perioadă a fost şi acela de a închiria terenurile de la Sadu 2 agenţilor economici pentru ca uzina să-şi acopere din datoriile istorice pe care le avea şi atunci. În prezent, Dumitru Pârvulescu ocupă funcţia de şef al Corpului de Control la Ministerul Economiei.

Dian Popescu: „Este o decizie normală”

Contactat telefonic, liberalul şef, Dian Popescu, a declarat că decizia Ministrului Chiţoiu este una normală. „Este o decizie normală, Dumitru Pârvulescu este din Gorj, cunoaşte foarte bine situaţia la UM Sadu, cu problemele ei financiare, sociale iar acolo este nevoie de un om ca el. Bumbeşti-Jiu este o localitate monoindustrială iar UM Sadu are nevoie de o revigorare”, a precizat Dian Popescu.

Un comentariu

  1. strugaru vasile

    Legat de Telu Pirvulescu, ar fi cazul sa verifice cineva si contactele firmei Varese Sa din Targu Jiu. 

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*