Acasa / Economic / Peste 600 de locuri de muncă la Rovinari

Din 2014,

Peste 600 de locuri de muncă la Rovinari

Noul grup energetic ce se va construi la Rovinari în parteneriat cu o firmă din China va menţine aproximativ 3.000 de locuri de muncă existente în cadrul Diviziei Miniere! Declaraţia a fost făcută în exclusivitate la „Punctul pe I”, de către directorul Direcţiei Strategii Dezvoltare din CE Oltenia, Ion Petroniu.

Directorul Direcţiei Strategii Dezvoltare din CE Oltenia, Ion Petroniu a prezentat în exclusivitate la Acces Tv, ce va însemna din punct de vedere al locurilor de muncă această investiţie. Cu o valoare investită de un miliard de euro, noul grup energetic va menţine aproximativ 3.000 de locuri de muncă din Divizia Minieră, dar şi înfiinţarea a încă 300-400 de locuri de muncă. Cât despre personalul muncitor, pentru implementarea acestui proiect, dar şi pentru construirea lui va fi nevoie de alte 600-700 de persoane. „Construcţia va începe în 2014 iar punerea lui în funcţiune va avea loc la finele anului 2017”, a spus Ion Petroniu.

Energie în Germania

Deşi s-a vehiculat în ultimul timp de către democraţi că noul grup energetic ar deveni un rival pe piaţa de energie pentru CE Oltenia, Petroniu dezminte total aceste afirmaţii. „Din planul de afaceri al partenerului chinez reiese că toată energia, aproximativ 80% va fi vândută pe piaţa externă, având în vedere colaborarea statului chinez cu companii din Germania, Austria şi Turcia. Acolo preţul de cost al MW-ului este sus, comparativ cu preţul de vânzare din România”, a explicat Petroniu. Cât despre posibilitatea ca CE Oltenia să vândă energie pe piaţa externă, aici şansele sunt oarecum limitate şi asta ca urmare a faptului că posibilităţile sunt reduse, urmare a reţelelor de transport. „Structura sistemului energetic încă nu poate permite transportul de energie, mai mult de 500-1000 MW. Noi producem tona de cărbune ieftin, forţa de muncă este ieftină iar costul de producţie este mic comparativ cu pieţele din Ungaria şi Bulgaria”, a mai spus directorul Ion Petroniu.

2 comentarii

  1. si pentru grupul de 600MW aveti retEA? HAI MA PETRONIU CA ESTI CU PLUTA!

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*