spot_img
10.9 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăEconomicProblemele din cariere ies la suprafaţă

    Problemele din cariere ies la suprafaţă

    Lipsa fronturilor de lucru, asigurarea investiţiilor, dar şi exproprierile sunt principalele probleme despre care liderii de sindicat spun că este imperativ necesar a fi rezolvate. O opinie asemănătoare are şi noul director general de la Divizia Minieră, Daniel Antonie care spune că trebuie aprobată urgent Legea Exproprierii pentru Cauză de Utilitate Publică.

    Cu o nouă conducere în fruntea Diviziei Miniere, liderii de sindicat de la principalele bazine miniere se arată destul de încrezători şi spun că problemele existente în cariere trebuiesc soluţionate cât mai urgent. Lipsa fronturilor de lucru, asigurarea investiţiilor, dar şi exproprierile sunt principalele probleme despre care liderii de sindicat spun că este imperativ necesar a fi rezolvate. Pentru Acces Tv, noul director general de la Divizia Minieră, Daniel Antonie a declarat că „avem nevoie de o lege a utilităţii publice, o lege care stagnează. Această lege întârzie şi trebuie pusă repede în aplicare. Până va intra în vigoare această lege, noi trebuie să găsim soluţii, să negociem cu oamenii, dar şi să ne raportăm la conjunctura actuală”.

    Fronturi de lucru şi investiţii

    Pentru Bazinul Minier Jilţ, preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, Adrian Marciuc vrea ca actuala echipă de la Divizia Minieră să soluţioneze cât mai urgent problema exproprierilor, dar şi a fronturilor de lucru. „Probleme sunt multe. Avem exproprierile, sunt excavatoare oprite din cauza lipsei fronturilor de lucru. Este nevoie de bani pentru investiţii iar livrările de cărbune depind total de cererea de energie. Sperăm să se găsească soluţii pentru că este vorba de siguranţa şi stabilitatea locurilor de muncă la mii de mineri”, a spus preşedintele Adrian Marciuc. Probleme şi nemulţumiri există şi în Bazinul Minier Peşteana, acolo unde stringente sunt investiţiile pe utilaje. Liderul de sindicat Dan Pârvulescu spune că în zonă sunt probleme şi cu aprovizionarea de materiale, dar şi cu exproprierile. „Avem nevoie de fronturi de lucru, să se facă aprovizionarea cu materiale iar lucrările de revizii să se facă cu bani mai mulţi pentru a fi de calitate. Trebuie alocate fonduri pentru că doar în aşa fel putem produce tona de cărbune la un preţ mic”, a explicat Pârvulescu.

    Golea: Am încredere în actuala echipă

    Contactat telefonic, la rândul lui, liderul de sindicat de la Sindicatul Minerul Rovinari Pinoasa, Marin Golea nu s-a sfiit să-şi prezinte nemulţumirile avute faţă de activitatea minieră desfăşurată. Deschiderea de noi perimetre de exploatare prin asigurarea fronturilor de lucru, tăierea fondului forestier, dar şi investiţiile în utilaje, aceste două probleme care ar trebui soluţionate cât mai urgent, aşa cum spune Golea. „Pentru zona Rovinari avem alocată o sumă bunicică faţă de posibilităţile reale ale fostului EMC Rovinari, alocându-se în jur de 500 miliarde lei vechi. Am văzut că pentru acest an se vrea un program de investiţii mai bun, datorită faptului că un depozit de cărbune trebuie mutat în interiorul unei cariere. Suma nu e suficientă, noi doream 800 de miliarde. În actuala structură de reorganizare, probabil se vor aloca sumele necesare pentru asigurarea fronturilor de lucru şi funcţionarea utilajelor în condiţii de siguranţă”, a declarat Marin Golea. Şi totuşi, cu toate acestea, Golea susţine că are încredere în actuala echipă de conducere. „Am încredere în actuala conducere pentru că sunt conducătorii care au plecat de aici, de la EMC Rovinari, pentru că ştiu să prioritizeze activitatea”, a mai spus vicepreşedintele FNME.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: