Acasa / Economic / Propuneri şi răspunsuri pentru CE Oltenia

La Bucureşti

Propuneri şi răspunsuri pentru CE Oltenia

Ziua de astăzi se anunţă a fi una destul de tensionată în condiţiile în care preşedintele Marin Condescu, însoţit de alţi lideri de sindicat, speră să aibă o întâlnire cu premierul Victor Ponta, după întoarcerea acestuia din Afganistan. Se pare că scopul întâlnirii lui Condescu cu premierul Victor Ponta ar viza viitorul CE Oltenia, dar şi posibilitatea ca din conducerea noii entităţi să facă parte şi specialişti din Gorj, nu doar din Dolj aşa cum se vehicula.

Situaţia a devenit una tensionată mai ales că nici până în prezent nu a fost aprobată structura de conducere vehiculată şi nici nu a fost redactată hotărârea judecătorească de înfiinţare a CE Oltenia. Fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurențiu Ciurel, a declarat pentru un post local de radio că, după ce această hotărâre va fi redactată, Consiliul de Supraveghere se va întruni într-o primă şedinţă şi își va desemna un președinte, care va aproba ulterior noua structură de conducere a entității energetice. Acesta susţine că nu este exclus ca o parte din membrii Consiliului de Supraveghere să fie schimbaţi.

Călinoiu: „Vreau performanţă economică”

Contactat telefonic preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că nu ştie de o astfel de întâlnire. „Imixtiunea sindicatelor în actul decizional trebuie să se rezume la păstrarea şi stabilitatea locurilor de muncă, condiţii optime de lucru pentru salariaţii din minerit şi energie”, a spus Călinoiu. Acesta a mai declarat că „nu vreau directori care să plece capul în faţa politicului, vreau oameni care să răspundă la performanţă economică şi la nevoia de locuri de muncă”.

Un comentariu

  1. nu cred o iota din ce spune Calinoiu; tocmai asta vrea PSD -sa detina controlul si sa fure din nou …

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*