Acasa / Economic / Şefii Hidroelectrica au plângeri penale

Şefii Hidroelectrica au plângeri penale

Peste 400 de energeticieni de la Hidroelectrica se pregătesc să protesteze vineri în faţa Ministerului Economiei, dar şi în faţa companiei de stat. Preşedintele Sindicatului Hidrosind, Decebal Sulea, a declarat că ieri casa de avocatură care îi reprezintă, a atacat în instanţă insolvenţa cerută de Consiliul de Administraţie, pe numele acestora depunându-se şi plângeri penale.

Preşedintele Hidrosind, Decebal Sulea, s-a declarat revoltat de faptul că în urmă cu o lună de zile, când s-a făcut analiza companiei şi rezultatelor obţinute pe anul 2011, nu s-a specificat faptul că sunt probleme, motiv pentru care atunci nu s-a cerut insolvenţa. Liderul de sindicat Decebal Sulea crede că se urmăreşte vânzarea de active din companie către „băieţii cu mulţi bani”. De altfel, acesta consideră că ipoteza cum că se doreşte intrarea în insolvenţă pentru a pune capăt contractelor cu „băieţii deştepţi” nu este valabilă, în opinia sa singura variantă fiind aceea de vânzare a activelor societăţii de stat. „Am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului de Administraţie şi sunt convins că se vrea terminarea Hidroelectricii, prin vânzarea de active”, a declarat liderul de sindicat. În ceea ce priveşte acţiunea prin care Consiliul de Administraţie a cerut insolvenţa Hidroelectrica la Tribunalul Bucureşti, Sulea a precizat că ieri s-a atacat în instanţă decizia Consiliului de Administraţie. „Casa de avocatură a fost prezentă la Tribunal şi a depus cerere de intervenţie împotriva deciziei Consiliului de Administraţie de a declara insolvenţa. În paralel s-au depus plângeri penale împotriva membrilor CA care au decis declararea insolvenţei la Hidroelectrica”, a mai adăugat Decebal Sulea.

Presiuni?

Pentru cotidianul „Impact în Gorj” preşedintele Sindicatului Hidrosind a declarat că sunt voci care susţin că intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica ar fi o problemă „aranjată”, la nivelul Tribunalului. Se pare că totul este aranjat la Tribunal, chiar şi cu administratorul. Sper ca instanţa de judecată să nu dea aviz declarării procedurii de insolvenţă”, a precizat Sulea. Prin adresele înaintate, dar şi în urma discuţiilor ce vor avea loc cu premierul Victor Ponta, Sulea speră ca „premierul să înţeleagă de la noi ce înseamnă acest lucru”. Vineri, peste 400 de sindicalişti de la Hidrosind vor protesta în fata Ministerului Economiei şi a companiei Hidroelectrica. Conform Hotnews.ro, „avocaţii unora dintre companiile care au de încasat bani de la Hidroelectrica au cerut recuzarea judecătorului pe motiv că s-ar fi antepronunţat, respingându-le cererile de intervenţie. Unii au solicitat respingerea cererii de intrare în insolvenţă, însă judecătorul nu le-a acceptat. « Exista texte de lege care nu permit transformarea unei proceduri necontencioase într-una contencioasă la cererea voluntara de intrare în insolvenţă. Prin urmare toate cererile de opoziţie se vor discuta în condiţiile legii iar cererile de intervenţie se resping ca inadmisibile”, a declarat judecătorul de şedinţa, potrivit sursei citate.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*