Acasa / Economic / Şefii preocupaţi de funcţii, muncitorii de producţie

În CE Oltenia

Şefii preocupaţi de funcţii, muncitorii de producţie

CE Oltenia trece printr-o situaţie încordată, în condiţiile în care Directoratul este preocupat cu şedinţe şi organigrame iar activitatea energetică se pare că merge datorită experienţei minerilor şi energeticienilor, după cum au declarat surse din sistem. Ieri, şedinţele au avut loc atât la sediul CE Oltenia cât şi la Divizia Minieră acolo unde directorul Vasile Ogârlaci a fost aşteptat ore bune de subalterni. Motivul este simplu, se aşteaptă numirile în funcţii.

O nouă zi de tensiune în cadrul noii entităţi CE Oltenia, care a început activitatea aşa cum se putea mai rău, cu certuri, schimbări din funcţii şi nervi încordaţi la maxim. Încă de ieri dimineaţă, la sediul CE Oltenia, membrii Directoratului, respectiv directorii de Divizii, au fost convocaţi la o şedinţă. Întâlnirea, se pare, nu a avut în atenţie activitatea energetică a noii companii şi asta ca urmare a faptului că la şedinţă au fost convocaţi la Divizia Minieră şi cei propuşi pentru conducerea EMC-urilor. Aşa se face că după ce au fost convocaţi la o întâlnire cu Vasile Ogârlaci, directorii din teritoriu au fost nevoiţi să aştepte ore bune venirea acestuia.

Schimbările continuă

Dacă ziua de miercuri a fost cea a schimbărilor pentru persoanele din minerit, cea de ieri a fost una în care presiunile au primat la nivelul Sucursalei Turceni. Astfel, conform unor surse din sistem se pare că cel vizat pentru a fi director tehnic la EMC Jilţ, liberalul Cosmin Ceauşescu, vrea mai mult. Sursele spun că acesta ar dori chiar funcţia şefului, a lui Ion Paraschivu, lucru cam greu de realizat de altfel, dacă se are în vedere experienţa şi profesionalismul actualului şef. În plus, se pare că Departamentul Resurse Umane este dorit de inginerul Diana Grecu, funcţia de şef fiind ocupată acum de Aristică Tănăsoiu. Nemulţumiri există şi la Sucursala Rovinari, acolo unde funcţia de director Resurse Umane este dorită a fi ocupată de fostul şef al Corpului de Control de la Sucursala Turceni, numire pe care însă se pare că sindicatele nu o acceptă. În aceste zile, cu atmosferă încărcată, întrebarea ar fi cine este la cârma noii entităţi. Conform unor surse din sistem se pare că un rol important îl au acum eşaloanele 3 şi 4 din termocentrale. Situaţia este complicată cu atât mai mult cu cât nu se pot semna documente, contracte, practic totul este paralizat pe această linie.

2 comentarii

  1. DA SEFI II INTEREAZA DE FUNCTII,IAR MINERI SUFERA CA NU VIN NICI AZI BONURILE,INANTE VENEAU PE 4,5 ALE LUNI,ACUMA NICI PE 9 NU MAI VIN CA AU SCHIMBAT CONDUCEREA,NU LE-AU PUTUT EMITE PANA LUNI  4 IUNIE CAND AU FOST NUMITI IN FUNCTIE ??? NU NE IA NIMENI LOPATA,SAU TRIFORUUL DIN MAMA,DAR SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE…..SI ASTIEA SUNT TOT NISTE HOTI….

  2. Activitatea merge datorita oamenilor bine pregatiti din sectorul operativ,Cum nu exista politici serioase in resurse umane si acesta va cadea in timp.Toata aceasta infrastructura stufoasa este absolut inutila.Ea poate functiona cu un director general,patru adjuncti,iar restul implicati direct in procesul de productie.Da,dar pentru asta e necesara o selectie riguroasa pe baza de competenta.Ce se intampla acum e dovada clara ca actualul guvern nu are vointa politica sa mearga treaba bine.Ne-am saturat de politica de falimentare a economiei si de transformare a tarii in colonie.Vrem altceva.Politica se face la Bucuresti,iar in teritoriu trebuie sa o aplice profesionistii,nu politrucii numiti de guvern pe principii clientelare si subiective.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*