spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicSeverus Militaru: Lipsa de decizii, cea mai mare problemă a CEO

    Severus Militaru: Lipsa de decizii, cea mai mare problemă a CEO

    Severus Militaru a vorbit în cadrul unei emisiuni la o televiziune locală, despre situaţia Complexului Energetic Oltenia, dar a explicat şi perioada 2008- 2012, când la guvernare a fost PDL. Acesta consideră că cea mai mare problemă a CEO, de la ora actuală, este faptul că nu există o conducere cu drepturi depline, iar cei care conduc interimar nu îşi asumă nicio decizie.

    Severus MilitaruSeverus Militaru a făcut această declaraţie, în contextul în care, vinerea trecută, liderii de sindicat au avut o întâlnire cu Consiliul de Supraveghere şi au anunţat că vor creşteri salariale. „Aceşti oameni care vor fi puşi pe 109, vor putea să ia decizii, pentru că asta este cea mai mare problemă, lipsa unei decizii la nivel de companie şi mai jos, bineînţeles, mă gândesc la alte structuri organizatorice, chiar până la nivel de cariere, zic eu. Nu spun că la nivel de cariere nu se iau decizii, dar multe din deciziile care se iau jos, la cariere, depind de ceea ce hotărăşte directoratul. De o parte a mesei să fie liderii de sindicat care ştiu ce să ceară, iar cealaltă, o conducere care să îşi asume”, a declarat Severus Militaru.

    Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au pierdut cele mai multe drepturi salariale şi prime, de când a fost înfiinţat CEO şi a fost condus de Laurenţiu Ciurel. Mai mult decât atât, minerii şi energeticienii, au suferit şi cele mai mari umilinţe din partea conducerii, de două ori fiind sesizat chiar Consiliul Naţional de Discriminare, iar Ciurel a fost amendat. „Din 2008 n-au mai fost creşteri, cred că în 2009 au fost ceva 3%, după care au urmat câţiva ani în care numai au pierdut şi nu e normal pentru că oamenii stau, se uită… noi la un moment dat, cei din minerit, aveam salariul minim 1,5 salariul minim pe economie, păi am ajuns cu salariul minim din grilă sub salariu. De asta mă bucur că sindicatele încearcă să se coalizeze, să coaguleze o idee comună”, spune Severus Militaru.

    „În perioada 2008- 2012 nu era stres”

    „2008- 2012 au fost ani în care oamenii nu aveau aceste salarii. E adevărat că n- au crescut, doar acel 3%, din 2009, dar nici n-au pierdut. Aveau o sumedenie de drepturi care s-au pierdut în perioada 2012- 2015, trebuie să fim corecţi. În perioada 2009- 2012 SNLO a trecut prin probleme grele, la un moment dat SNLO avea 3 mii de miliarde datorie la bugetul de stat. Unul dintre parlamentarii care s-a ocupat să se rezolve aceste lucruri am fost eu. Am mers împreună cu domnul Burlan şi domnul Olaru la Ministerul Finanţelor şi cred că SNLO a fost prima la nivelul ţării, care a făcut reeşalonarea datoriilor şi în momentul când au intrat în CEO, contrar a ceea ce se spune la ora actuală, SNLO a fost pe 0 cu datoriile la bugetul de stat. În perioada 2008- 2012 nu era stres, iar în perioada cealaltă, după 2012, s-a impus un stres extraordinar în rândul muncitorilor. Eu lucrez şi la Departamentul de Protecţie a Muncii. Se vede inclusiv în numărul accidentelor de muncă care este datorat stresului”, a mai adăugat Militaru.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: