Acasa / Economic / SNLO încearcă recuperarea banilor în dosarul “Motorina”

După ce BAVA Rovinari a fost prejudiciată

SNLO încearcă recuperarea banilor în dosarul “Motorina”

SNLO a câştigat în instanţă procesul cu firma din Caraş Severin care a ţepuit BAVA Rovinari cu 10 miliarde de lei vechi, în dosarul „Motorina”. Directorul societăţii naţionale spune că recuperarea prejudiciului în valoare de 10 miliarde de lei vechi este dificilă. SNLO se judecă şi pentru recuperarea a peste 100 de miliarde de lei vechi de la o societate contractată de fosta conducere a societăţii miniere pentru recuperarea datoriilor de la CET-uri.

Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) a câştigat procesul intentat firmei Licater din Caraş-Severin, care a înşelat Baza de Aprovizionare şi Valorificare a Activelor (BAVA) Rovinari cu 10 miliarde de lei vechi. În primăvară, societatea Licaret, cu ajutorul unui intermediar din Târgu-Jiu, a achiziţionat tone întregi de motorină de la BAVA Rovinari, dar n-a mai achitat-o. Scandalul „Motorina” a apărut în presa locală, în urma căruia directorul BAVA, Iustin Moţa, dar şi administratorii firmei din Caraş-Severin au fost arestaţi. Potrivit directorului general al SNLO, Daniel Burlan, societatea naţională, în administrarea căreia se află BAVA Rovinari, a câştigat procesul cu societatea Licater.

Banii, greu de recuperat

Daniel Burlan spune că mai greu este recuperarea prejudiciului în valoare de 10 miliarde de lei vechi. „Banii nu s-au recuperat încă. Am câştigat procesul şi acea firmă trebuie să ne dea banii. Se fac demersuri prin executări silite, chiar şi a averilor personale. Reprezentanţii firmei din Caraş-Severin au recunoscut că au încercat să ne înşele. În instanţă e rezolvată, dar mai trebuie să recuperăm şi banii”, a mai spus managerul Daniel Burlan. În urma afacerii „Motorina”, Iustin Moţa a fost înlocuit la BAVA Rovinari cu Daniel Dobreanu, fost director al BATS.

SNLO se judecă în continuare cu Best Recuperare

De asemenea, o altă firmă care a înşelat BAVA Rovinari cu trei miliarde de lei vechi, achiziţionând motorină fără s-o achite, a intrat în faliment. Deşi SNLO s-a înscris la masa credală, recuperarea banilor lasă de dorit. SNLO se judecă şi cu societatea Best Recuperare Creanţe, având de încasat 100 de miliarde de lei vechi. Firma a fost contractată de fosta conducere a SNLO pentru recuperarea datoriilor de la RAAN Mehedinţi şi CET-uri. Contractul s-a dovedit a fi păgubos pentru SNLO, Best Recuperare încasând mai mulţi bani de pe urma societăţii târgujiene decât recupera de la rău-platnici.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*