spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăEconomicUM Sadu scapă de datorii!?

    UM Sadu scapă de datorii!?

    Uzina Mecanică Sadu nu a intrat, nici până în prezent, în posesia Hotărârii de Guvern, prin care va putea scăpa de jumătate din valoarea datoriilor istorice, acumulate în ultimii ani. Conducerea UM Sadu a declarat că speră ca până la finalul anului să se emită actul normativ prin care Uzina de Armament să ajungă la restanţe de doar 50 milioane lei.

    De mai bine de o jumătate de an, conducerea Uzinei de Armament face eforturi susţinute pentru ca Guvernul să dispună reducerea datoriilor cu 50% în schimbul transferării suprafeţei de 11 hectare din patrimoniul propriu în cel al Parcului Industrial Bumbeşti-Jiu. Această tergiversare nu face altceva decât să creeze greutăţi unităţii, aflate în subordinea Romarm, în condiţiile în care la datoria existenţă de 120 milioane lei, se plătesc lunar penalităţi în valoare de un milion lei. Directorul general Lorin Boian a declarat că „proiectul a plecat de la Ministerul Economiei la cel de Interne şi probabil că este la Justiţie. Din câte ştiu actul normativ va trebui să ajungă şi la Ministerul Finanţelor, pentru ca ulterior să se emită Hotărârea de Guvern. În urma intrării în vigoare a actului normativ, datoriile istorice se vor reduce cu 50%”. Conducerea uzinei de armament este îngrijorată de faptul că la o datorie de 120 milioane lei, penalităţile sunt foarte mari. „Lunar plătesc penalităţi în valoare de un milion lei, în condiţiile în care cifra de afaceri lunară este de patru milioane lei”, a mai declarat directorul UM Sadu.

    Hoară: „Industria de apărare nu trebuie privatizată”

    Asemeni companiilor aflate sub monitorizarea FMI, în ceea ce priveşte procesul de privatizare şi Romarm se află în aceeaşi situaţie, şi asta urmare a datoriilor istorice acumulate la bugetul de stat, a căror valoare atinge suma de 120 milioane lei. Cât priveşte posibila privatizare a UM Sadu, Hoară a declarat că aceasta este o decizie ce poată fi luată în şedinţa CSAT. „Eu nu cred că industria românească de apărare trebuie privatizată. Eu cred că poate fi pusă pe baze profitabile iar din punct de vedere al securităţii, statul român trebuie să aibă toate capacităţile la îndemână, cu un management serios”, a mai declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: