Acasa / Economic / Variante de funcţionare a CE Oltenia

Variante de funcţionare a CE Oltenia

CE Oltenia va fi formată din patru Divizii, şi anume: Divizia Energetică, Minieră, Finanţe-Contabilitate şi cea de Strategii. În timp ce Divizia Energetică va fi formată din trei sucursale, cea minieră va avea cinci EMC-uri. Surse din sistem, prezente la şedinţa organizată, ieri, la sediul SNLO, au precizat că aceasta este doar una din variantele de funcţionare a CE Oltenia, care a fost propusă.

Organigrama de funcţionare a viitoarei CE Oltenia a constituit principalul subiect abordat de sindicatele şi administraţia de la companiile ce vor face parte integrantă în CE Oltenia. Surse din rândul participanţilor, prezenţi la şedinţa ce a avut loc la sediul SNLO, au precizat că cei patru directori ce vor conduce diviziile împreună cu directorul general al CE Oltenia vor forma Consiliul Director. În ceea ce priveşte Divizia Minieră, aceasta va fi formată din cinci EMC-uri, printre acestea aflându-se şi EMC Jilţ. Aceleaşi surse au mai precizat că discuţiile dintre cei doi parteneri-administraţie au vizat în general modul de funcţionare al CE Oltenia. Aceleaşi surse au mai declarat că structura prezentată este o propunere care urmează a fi aprobată de către membrii Consiliului de Supraveghere. Una peste alta, liderii de sindicat, dar şi directorii companiilor trebuie să-i convingă pe reprezentanţii Consiliului de Supraveghere de importanţa structurii CE Oltenia şi asta în condiţiile în care este major să existe EMC-uri în principalele puncte miniere din Oltenia, bazine în care producţia a depăşit planificările programate.

Etăgan: „Se vor prelua contractele colective”

Vicepreşedintele FNME, Gheorghe Etăgan, a confirmat faptul că şedinţa de ieri a fost una la care a participat împuternicitul Ministerului Economiei să coordoneze proiectul de înfiinţare al CE Oltenia, Constantin Bălăşoiu, directorii generali de la cele patru companii şi liderii de sindicat din cadrul FNME. „S-a prezentat CE Oltenia, modalităţile de funcţionare, soluţii pentru modernizări şi investiţii. S-au discutat şi prezentat variante de structuri organizatorice, pe care după lege le va stabili Consiliul de Supraveghere, organism ce va fi format din şapte persoane”, a declarat pentru „Impact în Gorj”, Gheorghe Etăgan. Acesta a mai precizat că până la 30 mai, Consiliul de Supraveghere în consultare cu directoratul societăţii va numi directorul general al CE Oltenia. Important în cadrul noii entităţi va fi şi modalitatea în care administraţia şi sindicatele vor negocia noul contract colectiv de muncă. În acest sens, vicepreşedintele FNME, Gheorghe Etăgan, a declarat că „în conformitate cu legea se va prelua personalul existent, împreună cu toate contractele colective de muncă, contracte ce prevăd drepturile minerilor ce au fost convenite. Urmează ca după înfiinţarea CE Oltenia, noi sindicatele să ne punem la masă şi împreună cu administraţia să negociem un nou contract colectiv de muncă în cadrul CE Oltenia”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*