Acasa / Eveniment / Afumătoarea, arz-o focul

Incendiu la un bloc din Târgu-Jiu

Afumătoarea, arz-o focul

Un incendiu de proporţii a izbucnit, în urmă cu câteva zile, la acoperişul unui bloc de locuinţe din zona cartierului Diana, municipiul Târgu-Jiu. O afumătoare improvizată a creat panică printre locatarii blocului, care se temeau că le ia foc apartamentele. Patru autospeciale ale pompierilor au participat la stingerea incendiului, care ameninţa să se extindă la tot acoperişul blocului de locuinţe. Proprietarii afumătorii buclucaşe s-au baricadat în casă de frică să nu fie amendaţi.

O afumătoare improvizată pe bloc a pus în alertă patru echipaje de pompieri militari şi asta pentru că acoperişul a luat foc. Incendiul ameninţa să se extindă, iar locatarii blocului au ieşit din apartamente de teamă să nu ardă. Pompierii militari au acţionat timp de aproape două ore la stingerea flăcărilor uriaşe. Blocul a fost deconectat de la reţeaua de energie electrică şi gaze pentru a evita alte pericole. Oamenii din bloc au simţit miros de fum şi, când au ieşit din case, au sesizat flăcările uriaşe care cuprinseseră o mare parte a acoperişului imobilului. Panicaţi, au părăsit imediat apartamentele şi au alertat pompierii militari. Patru autospeciale ale acestora s-au înfiinţat la faţa locului pentru a stinge flăcările care ameninţau să cuprindă întreg acoperişul blocului, dar şi apartamentele situate la ultimul etaj.

S-au ascuns să nu dea socoteală

Dezastrul a pornit de la o afumătoare improvizată pe bloc, spuneau vecinii celui care a provocat incendiul. Oamenii sunt supăraţi că le-a fost distrus acoperişul, şi speră ca proprietarul afumătorii cu pricina să suporte pagubele. Locatarii spun că afumătoarea exista de cel puţin şapte ani deasupra blocului, dar este pentru prima dată când a luat foc. În timp ce restul locatarilor blocului au evacuat, îngroziţi, clădirea, cei care improvizaseră afumătoarea s-au încuiat în casă de teamă să dea socoteală. „Vecinul de lângă apartamentul meu are afumătoare sus, pe bloc. Din cauza lor s-a creat dezastrul şi ei stau baricadaţi în casă, în loc să iasă să vadă ce au făcut“, spunea un vecin, supărat din cauza celor întâmplate. Un incendiu asemănător a izbucnit în urmă cu nici două săptămâni la un alt bloc din Târgu-Jiu, cauza fiind tot o afumătoare improvizată pe bloc, unde proprietarii îşi afumau cârnaţii şi carnea de porc.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*