Acasa / Eveniment / Bărbatul mort în urmă cu patru ani a fost dezgropat pentru expertiză

Exhumat după 4 ani

Bărbatul mort în urmă cu patru ani a fost dezgropat pentru expertiză

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au exhumat ieri, cadavrul bărbatului care a murit în urmă cu câţiva ani, sub ploaia de lovituri a poliţiştilor din Stoina, după ce a fost găsit la miezul nopţii într-un bar din localitate. Anchetatorii au hotărât exhumarea cadavrului pentru a preleva alte probe ADN care îi ajută în elucidarea acestui caz.

Medici legişti, poliţişti, precum şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti s-au aflat ieri, încă de la primele ore, în cimitirul de la Stoina, unde au deshumat cadavrul lui Nicolae Druţu, cel care a murit după ce a primit mai multe lovituri din partea poliţiştilor din localitate, aşa cum au susţinut mereu rudele acestuia. La faţa locului au fost prezenţi şi avocaţi, dar şi rudele victimei îngropate în urmă cu patru ani. Rudele decedatului cred că se va face dreptate în cele din urmă: „Am crezut că s-a pus praful pe dosar, dar am încredere în justiţie că uite s-a făcut dreptate. Am fost de acord cu deshumarea doar ca să se facă dreptate”, a spus Gheorghe Domnica, una dintre rudele decedatului.

Trei momente cruciale în dosar

O primă lovitură ar fi primit-o în bar, apoi la sediul Poliţiei a fost dus, iar ulterior a fost dus acasă de poliţişti. Avocaţi care apără diferite părţi în dosar susţin că sunt trei elemente cruciale care pot elucida moartea lui Druţu. Concluziile medicului legist spun că victima a murit în urma unei lovituri dure la cap. Această compresie nu s-a putut întâmpla în sediul de Poliţie. Dacă s-ar fi întâmplat acolo el ar fi fost scos mort din sediul Poliţiei. Acesta a fost bătut şi de un anume Nicolae Popa, care este menţionat în dosar. Trebuie să vedem dacă acea susţinere medico legală se susţine. „Despre acel Nicolae Popa nu se face absolut deloc vorbire. Este unul dintre momentele esenţiale, despre care nu se face vorbire nici de poliţie, nici de procurori. Trebuie lămurit aspectul în ceea ce priveşte pe acest Popa, despre care nu se vorbeşte nimic”, a spus unul dintre avocaţii apărători ai unuia dintre poliţişti. Oamenii din sat susţin însă că omul a fost snopit în bătaie de poliţişti. „Îl spălaseră de sânge. Sângele a rămas acolo, dar nu am ştiut de unde vine sângele. S-a auzit pe urmă că ceva e cu omul ăsta. Fântâna nu a fost văruită, decât când mama a murit. Ei au scos cu găleata apă şi l-au spălat”, a spus un alt consătean. „După cum are craniul făcut exact ca un pepene, acest om nu ar mai fi putut să facă nici un metru pe picioarele lui. Ori el a mers şi la muncă, după ce a fost la sediul Poliţiei. Nu ar fi rezistat cu asemenea fracturi la cap”, a explicat un alt avocat venit de la Bucureşti. Apărătorii poliţiştilor sunt convinşi că această prelevare de ADN şi expertiza efectuată de legişti îi vor ajuta pe clienţii lor să scape de acuzaţiile grave care le-au fost aduse.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*