spot_img
18.2 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEvenimentÎN CĂTUȘE! Cinci angajați ai Șomajului acuzați că și-au împărțit ILEGAL peste...

    ÎN CĂTUȘE! Cinci angajați ai Șomajului acuzați că și-au împărțit ILEGAL peste 473 mii de lei!

    AJOFM GorjPolițiștii gorjeni au reținut mai mulți angajați ai AJOFM Gorj, acuzați de fraudă. Fostul director executiv al instituției, Ion Târlea, și patru consilieri superiori în cadrul agenției, dintre care trei femei, sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de fraudă informatică, fals informatic și abuz în serviciu constând în întocmirea de dosare fictive de șomaj prin care și-au însușit suma de aproximativ 473.000 lei.

    ion tarleaPolițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracţiunilor de fraudă informatică, fals informatic şi abuz în serviciu, procedând la reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a 5 inculpaţi, 3 femei și 2 bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 64 de ani, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Ion Târlea este și el reținut, acesta ocupând o perioadă funcția de director al AJOFM Gorj. Vreme de zece ani, au fraudat sistematic cei cinci bugetul statului, spun anchetatorii. „Din probatoriul administrat în dosar a reieșit faptul că în perioada 2002 – 2012, suspecţii au întocmit în fals un număr de 140 de dosare de șomaj, în scopul de a obține beneficii materiale pentru sine și pentru alții, prejudiciind bugetul asigurărilor de șomaj cu suma de 473.000 lei”, a transmis Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

    Cazul Horcea, similar

    În 2012, Damian Horcea, directorul AJOFM Târgu-Jiu, s-a sinucis, după ce anchetatorii au aflat că era implicat într-o acțiune de fraudare a fondurilor de șomaj, similară cu acuzațiile care planează asupra lui Ion Târlea și a colegilor săi. Atunci, Horcea a antrenat în fraude şi două colege ale sale, dar şi un factor poştal din zona Motru, Sergiu Cârstea, condamnat ulterior la închisoare cu suspendare. Aceştia încasau ilegal primele de instalare, în valoare de 35 de milioane de lei vechi, pe care trebuiau să le primească persoanele înregistrate ca şomere şi care îşi găseau un loc de muncă la o distanţă mai mare de 50 km de domiciliu. Banii nu mai ajungeau la beneficiarii legali, ci în buzunarele celor implicaţi în aceste fraude. Atunci a fost vorba despre 82 de dosare în care au fost acordate plăţi ilegale către diferite persoane care beneficiau de ajutor de şomaj sau ajutor pentru a se muta cu domiciliul într-o altă localitate dacă sunt angajate acolo. Horcea avea parolele de acces de la calculatoarele subordonaţilor şi le folosea pentru a întocmi în fals dosare de şomaj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: