spot_img
9.1 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăEvenimentClipe de groază pentru mama unei fetițe! Tânăra acuză medicii de la...

    Clipe de groază pentru mama unei fetițe! Tânăra acuză medicii de la Târgu Jiu, după ce bebelușul său a fost la un pas de moarte

    bianca-danaselO tânără mămică din municipiul Târgu Jiu a trecut prin momente cumplite după ce a ajuns la spital cu fetița sa de numai câteva luni, iar medicii nu și-ar fi făcut datoria pentru a transporta în siguranță la un alt spital bebelușul care abia mai respira. Ba chiar mai mult, ajunsă la secția de Pediatrie, copila ar fi fost intubată cu o mască de oxigen pentru adulți și nu pentru bebeluși. Mama fetiței, Bianca Dănășel, a relatat pe Facebook povestea cutremurătoare prin care a trecut pentru a-și salva copilul.

    Viața bebelușului era în pericol, doctorițele se certau

    postare-biancaMama bebelușului a povestit în amănunt cum a ajuns cu fetița la spital și modul deficitar în care au reacționat medicii de la Târgu Jiu. „Nu sunt adepta postărilor pe internet a tot ceea ce se întâmplă in viața mea personală, dar după episodul prin care am trecut aseară, eu nu mai pot să tac! Este inadmisibil ca într-un oraș precum Târgu Jiu sa nu ai un medic pediatru bun! Inadmisibil ! Ajung acasă marți, după 5 luni plecată în Timișoara cu copilul născut prematur, cu foarte multe probleme de sănătate. În două zile acasă, fetița mea răcește și răceala îi coboară la plămâni (ea având deja displazie bronho-pulmonară). Îmi face crize de apnee și ajung de urgență cu ea la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu. Acolo îmi stabilizează fata și mi-o trimit la spital, la Pediatrie. Doctorița de pe salvare cere internarea fetei pe secția de ATI, având în vedere faptul ca fetița mea, acum două luni când am încercat să venim iar cu ea acasă din spital de la Timișoara, a pățit exact același episod de apnee după care au urmat doua stop-uri respiratorii. Medicul de garda de la ATI de la Spitalul 700 refuză internarea fetei pe secția ATI, spunând că este bebeluș și că trebuie mers la Pediatrie. Medicul de pe Ambulanță duce fata la Pediatrie unde este preluată de medicul de garda de acolo. A urmat un schimb de replici acide între cele doua doctorițe, medicul de pe salvare explicându-i doamnei doctor Popescu (medic garda Pediatrie) că îi scad bătăile inimii fetei și că fata prezintă episoade de apnee. Medicul de garda refuză să creadă spunând că este de vină senzorul de la pulsoximetru”, a scris Bianca Dănășel, mama fetiței.

    Fetița nu mai respira

    comentarii-biancaAjunsă la secția de Pediatrie, fetița este intubată cu o mască pentru adulți, iar la un moment dat nu mai respira. „După ce fata este preluată de Pediatrie se chinuiesc o oră să îi bage fetei o branulă în căpuț, deoarece nu ii găseau vene. Fata este conectată la aparat de oxigen, cu MASCA DE ADULȚI PE FAȚĂ! Secție de Pediatrie fără mască de oxigen pentru copil, masca fiind cât căpuțul Melisei. Anunț doctorița ca fetița mea face crize de apnee, ea spunând că nu am dreptate. Într-un final îi ridica fetei bluzița de pe ea și constata și ea că fata nu respira. Se panichează și îmi spune că o depășește cazul, că e grav și că să trimitem fata înapoi la Timișoara. Cu chiu cu vai, obținem aprobare de la salvare pentru o salvare tip C2 să transfere fata la Timișoara … și de aici începe distracția … Salvarea refuză transportul fetei, dacă aceasta nu este stabilă și intubată (perfectă dreptate) … Vine medicul de ATI, mă vede pe hol și mă întreabă: « Unde-i copilul?!» Eu chem medicul de gardă să discute direct cu dânsa și el țipă la mine: « Spune, mă, unde e copilul ?! » … Îmi intubează copilul într-un salon de Pediatrie, nicidecum în secția de ATI … o intubare durează două minute, ei au stat o oră … în timpul acesta vedeam asistentele alergând de la etajul 2 la etajul 5 că nu aveau cele necesare pentru intubarea fetei, medicul pediatru îmi spune într-una: «E grav fata! Nu rezistă! Nu o putem intuba! Fata nu mai are șanse și moare» … timp de 4 ore, cât am stat la Pediatrie același lucru l-am auzit: «Fata e grav! Nu rezista! » Reușesc să o intubeze, ajunge Ambulanța… când o văd, medicii și șoferul de la Ambulanță refuză transportul … șoferul iese afară din salon și îl implor cu lacrimi în ochi să îmi ia fata, ca aici moare fata mea … refuză … urmează o ceartă teribilă între medicul pediatru și medicul de pe salvare, cu diferite reproșuri … cei de pe salvare urlau că de ce au intubat fata, medicul pediatru spunea că cei de la 112 au cerut intubarea”, a mai scris mama bebelușului.

    Medicul de pe Ambulanță a ventilat manual copilul timp de trei ore

    Cu viața în pericol, fetița este transportată în cele din urmă spre Timișoara, însă medicul de pe Ambulanță este nevoit să ventileze manual copilul timp de trei ore. „Ambulanta refuza transportul pe motiv că nu sunt dotați corespunzător pentru transport, medicul pediatru refuză să rămână fata pe motiv că sunt obligați să ia fata … stai ca părinte si asiști la o asemenea scenă și rămâi blocat … întru-un final se hotărăsc să ia fata, o pun pe targa și o urcă în lift … noi am coborât jos așteptând Ambulanța. În lift s-au răzgândit că nu pot să ventileze manual fata 6 ore până la Timișoara … norocul a fost ca soțul meu a urcat să vadă ce s-a întâmplat de nu coboară cu fata și atunci a auzit discuția … i-a rugat, din suflet, spunându-le prin ce a trecut fata, să ne-o transfere la Timișoara … Doctorul de pe salvare acceptă transferul fetei, dar constată că nu este intubată corect, că ii ieșea tubul prin stomăcel puțin și branula nu este pusă corect în cap … Remediază situația și îmi ia fata. A ventilat copilul meu trei ore manual ca să poată să trăiască fata. La Otelul Roșu, fata este preluată de SMURD-ul neonatal … Doamna doctor de la salvare, vă mulțumesc din inimă pentru efortul și curajul de a transporta fata … Domnule doctor de la ATI, sunteți praf ! Duceți-vă dracu! Doamna doctor de la Pediatrie, la fel!”, a mai precizat femeia în postarea sa pe Facebook.

    Aceasta a mai menționat că fetița sa nu a fost transportată cu un elicopter SMURD, așa cum se obișnuiește în cazurile grave, din cauza vremii nefavorabile. Mai mult, povestea a continuat când a ajuns la Timișoara, medicii de acolo nefiind anunțați de la Târgu Jiu despre gravitatea acestui caz. „Doctorii de la Târgu Jiu nu au avut bunăvoința de a anunța la „Louis Turcanu”, la Timișoara, că fata este intubată și are nevoie de loc în Terapie Intensivă. Când am ajuns cu fata, la 6 dimineața la Timișoara, doamna doctor de garda din Timișoara a avut un șoc. Dânsa nu știa că Melisa este intubată și locuri în Terapie nu erau. A mobilizat pe toată lumea, au mutat copilașii și i-au făcut loc Melisei. Melisa a mai stat 15 minute în Ambulanța SMURD până i s-a făcut loc. Dacă doamna doctor nu reușea să aibă un ventilator liber pentru intubare, era nevoia să refuze cazul … asta doar pentru că acei incompetenți nu au putut anunța din timp totul! Vă mulțumesc, doamna doctor și doamnelor asistente pentru toată mobilizarea și efortul pentru copilul meu”, a conchis Bianca Dănășel.

    În urma postării tinerei mămici au reacționat foarte multe persoane, unii povestind prin ce experiențe nefericite au trecut tot la secția de Pediatrie a Spitalului Județean Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: