spot_img
22.4 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăEvenimentFostul primar al comunei Fărcăşeşti, sub control judiciar

    Fostul primar al comunei Fărcăşeşti, sub control judiciar

    Patru persoane, între care şi doi angajaţi ai Direcţiei Silvice Gorj, un pădurar şi un tehnician silvic, au fost reţinuţi de poliţie la sfârşitul săptămânii trecute pentru implicare în tăieri ilegale de arbori. Aceştia au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, însă aceasta a fost respinsă, dispunându-se controlul judiciar şi arestul la domiciliu.

    taieri lemne

    Anchetatorii au cerut arestarea preventivă pentru trei dintre bărbați, acuzați de delicte silvice, fals și abuz în serviciu. Magistrații nu au admis cererea procurorilor și au decis ca Antonică Belgiu şi ceilalţi doi să fie plasați sub control judiciar și sub măsura arestului la domiciliu. „3.În baza art. 227 alin 2 C.pr.pen. dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar, prev. de art. 202 alin. 4 lit. b C.pr.pen., faţă de inculpatul Belgiu Antonică, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 108 alin. 1 lit.d şi art.110 alin. 1 lit.d din Legea 46/2008, cu aplicarea art. 38 alin. 1 lit. a Cod penal, pe o durată de 60 de zile, începând cu 17.07.2015 şi până la 14.09.2015”, au hotărât magistraţii. În cazul tehnicianului silvic Croitoru Gheorghe, judecătorii au decis ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

    Prejudiciu de peste 1 miliard

    captura-taieri-lemne

    Antonică Belgiu este fost preot și primar al comunei Fărcășești şi alături de un pădurar şi un tehnician silvic sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată, uz de fals, abuz în serviciu în formă agravantă, complicitate la abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată şi tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul se ridică la 140.000 de lei. „Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în perioada septembrie 2014 –mai 2015, doi dintre bărbaţi, unul în calitate de tehnician silvic şi celălalt în calitate de pădurar, au aplicat în mod ilegal marca pe 63 de arbori şi, în complicitate cu ceilalţi doi bărbaţi, au mai tăiat ilegal un număr de 43 de arbori. Prejudiciul total cauzat comunicat de reprezentanţii Ocolului Silvic Motru, fiind de 140.000 lei. Totodată s-a stabilit că la Ocolul Silvic Motru au fost depuse documente justificative pentru arborii tăiaţi ilegal şi documente întocmite în fals, în scopul de a se ascunde activitatea infracţională”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.

    Măsuri la nivelul Direcţiei Silvice

    Potrivit conducerii Direcţiei Silvice împotriva celor doi angajaţi ai instituţiei s-au aplicat primele măsuri. „Vom proceda în perioada imediat următoare la suspendarea contractului individual de muncă şi în funcţie de mersul anchetei se va proceda la desfacerea contractului de muncă”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: