spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăEvenimentMedicul Burnei rămâne cu interdicția de a profesa în spitalele publice

    Medicul Burnei rămâne cu interdicția de a profesa în spitalele publice

    Curtea de Apel București a decis, luni, că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienți, rămâne cu interdicția de a profesa în spitalele publice, inclusiv la Spitalul „Marie Curie”. CAB a admis o contestație a procurorilor și a desființat o decizie a Tribunalului București din 29 septembrie, prin care medicului i se permisese să opereze în spitalele publice.

    Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinți pentru a le opera copiii internați la Spitalul „Marie Curie” din București. Procurorii susțin că există indicii privind săvârșirea de către Gheorghe Burnei a unor infracțiuni contra vieții și integrității corporale sau sănătății, în care victimele sunt minori aflați anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Gheorghe Burnei a agravat-o prin acțiunile sale intenționate. De numele medicului Burnei sunt legate și problemele de sănătate ale micuței Priscila Feraru din Târgu-Jiu. Priscila s-a născut cu luxație de șold, dar o vreme niciun medic nu a știut de afecțiunea copilei, iar când s-a aflat, în ciuda intervențiilor, era prea târziu. Din cauza unor operații nereușite în România-efectuate de medicul G. Burnei, Priscila are nevoie de 52.000 de euro pentru a avea o viață normală și pentru ca părinții săi să achite costul unei intervenții chirurgicală în Viena.

    Povestea micuței Priscila

    Mama Priscilei Feraru spune că una dintre operațiile care i-au distrus piciorul fetiței a fost făcută de medicul Gheorghe Burnei, care a folosit o proteză neomologată (în 2015 au apărut în mass-media mai multe articole referitoare la operația în premieră, care se presupunea că o va salva pe micuța din Târgu-Jiu, că îi va schimba viața. Din păcate, potrivit mamei copilei, nu a fost așa. N.red.). „(…) Prin proceduri eronate i s-a tăiat 75% din lungimea femurului și are o proteză. Bazinul este atrofiat, șoldul este blocat, mișcările ei sunt reduse foarte mult. S-a greșit încă de la început, am găsit doi medici, știam că sunt cei mai buni din România… Ultima operație a fost făcut la Spitalul Marie Curie, iar Priscila a rămas cu sechele pe viață. Femurul sănătos a fost înlocuit cu o proteză neomologată, domnul doctor Burnei a făcut intervenția. Proteza este din titan și mă bucur totuși că piciorul și organismul fetiței l-a acceptat. Prioritar este scoaterea acestei proteze, căci a afectat bazinul, din femur a mai rămas o parte mică. Necesită o intervenție chirurgicală în Viena, care costă foarte mult, iar noi nu avem posibilități materiale”, spunea Alina Codițoiu.

    Cei care doresc să ajute pot depune lei în următorul cont, deschis pe numele mamei fetiței.

    CODIȚOIU ELENA ALINA:

    RO44BTRLRONCRT0207083001
    COD SWIFT: BTRLRO22

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: