spot_img
4.6 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăEvenimentO nouă sentință pentru fostul lider de sindicat Cristea Fluerătoru

    O nouă sentință pentru fostul lider de sindicat Cristea Fluerătoru

    Instanța de judecată a Tribunalului Gorj a stabilit, la sfârșitul săptămânii trecute, o nouă sentință în cazul fostului lider de sindicat Cristea Fluerătoru, care a suferit mai multe condamnari. Completul de judecată a luat decizia contopirii a două pedepse primite de ex liderul de sindicat pentru fapte care au vizat modernizarea drumului dintre Slivilești și Știucani. Acesta a fost condamnat definitiv în anii 2016 și 2017 în două dosare penale. În 2016, fostul lider de sindicat a primit trei ani de închisoare cu suspendare, pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Anul trecut, Curtea de Apel Craiova l-a mai condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

    „Contopeşte pedepsele cu închisoarea stabilite în pedeapsa cea mai grea, de 3 ani închisoare, şi interzicerea exercitării drepturilor. (…) În baza art. 34 ali.1 lit. e C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 C.pen, la pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare adaugă pedeapsa rezultantă a amenzii, de 3.000 lei ( reprezentând 300 zile amendă x 10 lei ), urmând ca intimatul Fluerătoru Cristea să execute pedeapsa de 3 ani închisoare şi interzicerea exercitării drepturilor. Deduce din pedeapsa aplicată de 3 ani închisoare durata reţinerii şi arestării preventive de la 17.07.2013 la 19.12.2013. Dispune suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei rezultante de 3 ani închisoare. În baza art. 862 C.pen., stabileşte termen de încercare de 8 ani, compus din cuantumul pedepsei de 3 ani şi un interval de 5 ani“, se arată în sentința instanței de judecată.

    Prejudiciu de peste 650.000 de lei

    Cristea Fluerătoru a fost acuzat că, în perioada 2010-2012, a introdus în contabilitatea firmei pe care o conducea, Iniţiativa Grup SRL Motru, facturi fiscale care nu reprezentau operaţiuni reale şi a folosit cu rea-credinţă o sumă de bani din contul societăţii. „Din cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în perioada 2010-2012, ar fi evidenţiat, cu intenţie, în contabilitate, un număr de 312 facturi fiscale ce nu reprezintă operaţiuni reale, constând în aprovizionări cu diverse produse de la 51 furnizori fictivi, astfel fiind prejudiciat bugetul de stat cu suma de 658.277 de lei. De asemenea, în perioada 2010 – 2013, ar fi folosit fără drept şi în interes personal, în mod repetat, suma de 564.655, 24 de lei, rezultată din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar şi din activitatea desfăşurată de societate în mod curent”, au arătat procurorii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: