spot_img
14.9 C
Târgu Jiu
vineri, aprilie 19, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesPoveste de succes! O studentă din Gorj a reușit să își transforme...

    Poveste de succes! O studentă din Gorj a reușit să își transforme pasiunea în afacere!

    O frumoasă tânără din județul Gorj are o pasiune inedită din care face bani frumoși. Adelina Valentina Cîrțînă este un model mai rar întâlnit în zilele noastre. La doar 22 de ani vrea să scrie o poveste de succes, așa că a ales să aibă un hobby mai puțin întâlnit în rândul noilor generaţii – agricultura. Ambițioasă și muncitoare, tânăra a început să își dezvolte o mică afacere din vara anului trecut, reușind să cultive și să vândă căpșuni. După succesul obținut cu delicioasele fructe, studenta s-a documentat și vrea să dea din nou lovitura, de această dată cu flori.

    adelina 2

    Creativă și ambițioasă

    Încă de mică, Adelina a înțeles că munca și ambiția sunt prioritare pentru un viitor asigurat, așa că și-a ajutat mereu părinții în gospodărie și a reușit, la doar 21 de ani, în vara anului trecut, să se ocupe de o plantație de căpșuni și să vândă fructele. Iar pentru că dorința de succes îi este nemărginită, tânăra care studiază Ingineria mediului la UCB și Postliceala sanitară, s-a decis să cultive zambile.

    Reporter: De când ai această pasiune pentru flori?

    Adelina Valentina Cîrțînă: Din anul 2015 am pasiunea pentru flori. Noi ne ocupăm cu legume, căpșuni, așa că mi-a venit această idee și am pus-o în practică. M-am gândit să încerc și cu flori, mai ales că vin zilele de 1 și 8 martie și știu că sunt foarte căutate.

    Părinții îi susțin inițiativele

    În acțiunile sale, Adelina Valentina a fost susținută întotdeauna de părinții săi. Aceștia o îndrumă, iar când tânăra are nevoie de ajutor la muncă, mama și tatăl sunt mereu alături de ea.

    Rep.: După ce te-ai decis să încerci cu florile care au fost pașii? Părinții tăi ce au spus?

    A.V.C.: M-am consultat cu părinții mei, le-am spus despre ce este vorba pentru că mă documentasem înainte și ei au fost de acord, m-au susținut și am cumpărat bulbii. A fost totul bine până acum, am investit în tot ce ține de dezvoltarea lor, iar acum așteptăm să se facă frumoase și să le valorificăm.

    plantatieMica fermă din Turcinești

    Investițiile în sere au început în anul 2011 în familia Cîrțînă. Totul a pornit de la ideea oricărui gospodar de a avea pe masă legume și fructe din propria grădină. Pentru că au observat că producția este bună și apreciată de cunoscuți, gorjenii au decis să pună bazele unei mici ferme. Așa s-a ajuns ca în grădină să fie cultivate roșii de tot soiul, înclusiv galbene și negre, dar și castraveți, căpșuni, iar acum flori.

    Rep.: Aveți o producție numeroasă anul acesta?

    A.V.C.: Vorbim, la ora actuală, de o producție de aproximativ 3.500 de zambile care necesită grija noastră zilnică.

    Rep.: Cât de greu este să te ocupi de astfel de flori?

    A.V.C.: Sigur, orice muncă este grea, dar este și o mare plăcere. Trebuie să fim foarte atenți cu ele, să nu scadă temperatura, să le îndrepți după soare pentru că altfel nu sunt drepte. Este de muncă, dar este și o plăcere.

    Rep.: Câte ore le dedici zilnic?

    A.V.C.: Nu știu exact câte ore le dedicăm, dar în fiecare zi mergem să vedem cum se dezvzoltă, intrăm la ele, le mutăm și facem tot ce trebuie pentru ca ele să aibă un mediu favorabil dezvoltării.

    Florile vor fi vândute chiar de tânăra studentă

    Iar după muncă și dedicare, zambilele vor ajunge să fie achiziționate de persoanele care iubesc florile. Fiecare ghiveci va fi vândut chiar de Adelina Valentina, studenta alegând să se implice direct în mica afacere pe care o dezvoltă.

    Rep.: Unde vor ajunge florile din această producție?

    A.V.C.: Probabil că la Petroșani sau la Târgu-Jiu. Nu am stabilit cu exactitate locul unde o să le valorificăm.

    O pasiune care s-a transformat într-o afacere

    adelina 3Iar zambilele nu sunt singurele flori care sunt cultivate de Adelina. Tânăra încearcă să descopere dacă și brândușele sau lalelele pot fi dezvoltate într-un mod armonios în mica sa fermă.

    Rep.: Te-ai gândit să te ocupi și de alte flori?

    A.V.C.: Da, însă înainte trebuie să mă documentez foarte bine. Mă gândeam la gladiole, însă trebuie să văd cum se pot munci pe sezoane. Oricum, noi avem și acum ceva lalele și brândușe, însă mai puține.

    Rep.: După atâta muncă, răsplata este pe măsură?

    A.V.C.: Da, putem să spunem că și răsplata este pe măsură, ne mulțumește. Noi ne ocupăm și de căpșuni și de roșii. Iarna ne ocupăm de salată și ceapă, iar vara de căpșuni, castraveți și roșii.

    Rep.: Putem să spunem că a devenit agricultura, pentru tine, o pasiune?

    A.V.C.: Da, desigur că este și o pasiune, altfel nu aș merge până la capăt. A fost o plăcere mereu și o să fie în continuare.

    Adelina Valentina Cîrțînă vinde produsele din mica sa fermă și în mediul virtual, pe o pagină de Facebook denumită „Bio Turcinești”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: