spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăNationalARMATA reintrodusă din Ianuarie 2017

    ARMATA reintrodusă din Ianuarie 2017

    armata

    Un nou timp de serviciu militar va fi reintrodus, începând cu 1 ianuarie 2017 şi care va dura trei luni relatează jurnalmm.ro

    În esență este vorba de antrenarea acestora într-o perioadă de formare inițială, probabil 3,4 luni în care acumulează cunoștințele de bază, după care, anual, se face o convocare de instrucție, de două săptămâni, 15 zile, de actualizare a pregătirii, timp în care există o relație contractuală cu acești rezerviști militari și un anumit stimulent financiar, un procent din salariul pe care îl au în civilie”, a precizat ministrul Apărării vineri seara la Realitatea TV.

    Mihnea Motoc a mai afirmat că se are deja în vedere o prioritate în sensul că se va merge pe alegerea celor care nu au un background militar, dar dețin cunoștințele necesare pentru a se familiariza mai ușor cu tehnologia modernă cu care operăm la ora actuală în armată.

    Acesta a mai menționat că pentru anul viitor este estimat un număr de 2.700 de rezerviști voluntari care să fie incluși în respectivul program de formare militară.

    Ministrul a adăugat că, în prezent, Armata Română numără aproximativ 80.000 de efective, „peste 50.000 de militari având experiența teatrelor de operații”.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: