Acasa / Headlines / 55 de primării din Gorj, în ograda USL

55 de primării din Gorj, în ograda USL

Rezultat marcant pentru USL la Gorj. Din cele 70 de primării, 55 au fost câştigate de USL, după cum arată datele centralizate la nivelul Biroului Electoral Judeţean. PDL a obţinut opt primării, mai puţin cu aproximativ jumătate din numărul celor câştigate în 2008, PP-DD a avut doar două primării, la fel ca şi UNPR. Trei independenţi vor conduce destinele cetăţenilor din localităţile unde aceştia şi-au depus candidatura.

Liberalii au câştigat în Gorj 18 primării. Astfel că, pesedistul Constantin Mihuţescu, primarul comunei Baia de Fier, a pierdut alegerile. Candidatul independent, Dumitru Turbăceanu, a lăsat straiele preoţeşti pentru fotoliul de primar al comunei. Pentru USL înfrângerea suferită la Baia de Fier a fost una surprinzătoare, premierul Victor Ponta fiind prezent în ziua alegerilor alături de Constantin Mihuţescu. La Săuleşti, un alt independent, Rucsandra Drăghici, a recâştigat primăria din localitate, iar la Glogova, un alt candidatul independent, Alpredi Gheorghe, a câştigat primăria comunei. La Turceni, liberalul Ion Iordache i-a cedat fotoliul de primar colegului său de partid, Dumitru Gâlceavă, acesta fiind susţinut la alegeri de USL. Democrat-liberalul Sorin Ştefănescu a pierdut mandatul de primar al comunei Bărbăteşti în faţa candidatului USL, liberalul Adrian Mangu. Şi liberalul Dorin Filip a câştigat un nou mandat de primar al oraşului Rovinari. Viceprimarul de la Rovinari, Laurenţiu Chivu, candidat din partea PP-DD, a obţinut şi el un scor bun astfel încât să îi permită intrarea în Consiliul Local Rovinari. La Săcelu, uneperistul Ion Voica a fost învins în lupta electorală de către candidatul USL, liberalul Florin Jurebie, deşi progresistul era cotat cu cele mai mari şanse. Candidatul PNL la primăria Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, a obţinut peste 80% din sufragiile electoratului. Răsturnare de situaţie la Bâlteni. Deşi pedelistul Vasile Vlăduleanu era considerat favorit la primăria Bâlteni, acesta a pierdut în faţa lui Gheorghe Păsărin, candidatul PNL. La Bumbeşti-Jiu şi Novaci, liberalii Constantin Bobaru şi Dumitru Leuştean au câştigat primăriile. În acelaşi timp, edilul Mihai Mazilu de la Târgu Cărbuneşti păstrează mandatul în continuare. De asemenea, candidaţii PNL Ilie Petroi, Dumitru Tăloi şi Dumitru Vulpe au fost realeşi la primăriile Aninoasa, Ciuperceni, respectiv Câlnic. Liberalii Ion Ciobea şi Florin Pavel au primit confirmarea pentru următorii patru ani la primăriile Muşeteşti şi Peştişani. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Polovragi, Runcu şi Scoarţa, primarii liberali Ştefan Făsuescu, Adi Câmpeanu şi Aurelian Cotârlău fiind realeşi. Edilul PNL Mihai Calotă, susţinut de USL, a câştigat şi el un nou mandat la primăria Urdari, la fel întâmplându-se şi la Stejari, unde Ştefan Lupu a fost votat din nou de cetăţeni. Conservatorii au obţinut la Gorj două primării. La Cătunele Florinel Ţuilă a obţinut peste 80% din sufragiile electoratului, iar la Bumbeşti-Piţic, Michi Nioaţă a fost ales edil pentru următorii patru ani. Potrivit lui Marius Borcan, preşedintele PC Gorj, conservatorii au pierdut alte două primării la mustaţă.

Opt primari pedelişti

Partidul Democrat-Liberal a obţinut la Gorj opt primari, în urma alegerilor locale din 10 iunie.
Danuţ Bălu, candidatul PD-L, a câştigat primăria comunei Fărcăşeşti. PD-L păstrează primăria Licurici. Democrat-liberalul Liviu Drăgulescu a fost confirmat la primăria Licurici, ceilalţi contracandidaţi nereuşind să obţină mai multe voturi decât acesta. De asemenea, PD-L păstrează primăriile Roşia de Amaradia şi Samarineşti. Candidaţii PD-L la primăriile Roşia de Amaradia şi Samarineşti, Liviu Cotojman şi Marian Ardeiu, au obţinut votul de încredere al cetăţenilor pentru încă patru ani. Social-democratul Constantin Nicolescu, primarul comunei Padeş, a pierdut alegerile, noul edil al comunei fiind pentru următorii patru ani, Mihai Troacă, susţinut de PD-L. La Turburea, locuitorii comunei l-au votat din nou pe democrat-liberalul Ion Bârcă, iar la Bolboşi PD-L a câştigat primăria prin Ilie Bîlea. Pedelistul Emilian Rusu a fost reales primar al comunei Dăneşti.

35 de primării, adjudecate de PSD

Florin Cârciumaru a recâştigat primăria municipiului Târgu Jiu, candidatul PSD la primăria Motru, Dorin Hanu, reieşind şi el învingător în competiţie. De asemenea, Dumitru Cornea a fost reales la Albeni, Victor Geogia la Bengeşti Ciocadia, iar Maria Dumitraşcu în comuna Berleşti. Candidatul PSD, Constantin Tucu, a câştigat primăria Borăscu, Gheorghe Stoichiţoiu pe cea din comuna Brăneşti, iar la Crasna, Aurel Vamvu a obţinut un nou mandat. PSD a câştigat în continuare primăria Cruşeţ prin Viorel Drăguşin, la Dănciuleşti a fost ales primar Ion Andronescu, iar la Dragoteşti Vili Pasăre. Social-democratul Gheorghe Corbeanu a fost din nou votat de cetăţenii din comuna Godineşti, Gheorghe Cârstea a ieşit primar la Hurezani, iar Marian Tătaru la Ioneşti. Şi Petre Guşiţă a fost reales la Jupâneşti, în acelaşi timp Gheorghe Gaşpar obţinând un nou mandat la primăria Mătăsari. Grigorie Petre şi Emil Răgman au fost realeşi de cetăţenii din Plopşoru şi Prigoria. Aristide Şerbănescu rămâne în continuare la primăria Schela, Sorin Bucurescu la Slivileşti, iar Constantin Pîrvulescu la Stăneşti.

De asemenea, au fost reconfirmaţi pe poziţii Romulus Bîldea la Teleşti, Vasile Gogălniceanu la primăria Turcineşti, Maria Vasilescu la Ţânţăreni. Pesediştii Constantin Pîrjol şi Marius Vijulan au fost şi ei realeşi de cetăţeni la primăriile Văgiuleşti şi Vladimir. Pesedista Elena Mosor a câştigat alegerile pentru primăria Alimpeşti, iar la Bumbeşti-Piţic a fost ales primar Michi Nioaţă, candidatul USL. Social-democratul Ion Ciocea a câştigat un nou mandat la primăria Bustuchin, acumulând, astfel, 5 mandate în administraţie. Potrivit lui Ciocea, în două secţii de votare a obţinut 95% respectiv 94% din sufragiile electoratului. Nici pesedistul Constantin Rotaru nu a pierdut alegerile în comuna Leleşti, pedelistul Gabriel Popeangă nefiind preferat de electoratul din localitate. De asemenea, social-democratul Aristică Paicu a câştigat un nou mandat la primăria Băleşti, deşi primele estimări îl dădeau câştigător pe peremistul Mădălin Ungureanu. Şi colegii săi USL, Emil Cătănoiu, de la Căpreni, şi Ion S. Băluţă, de la Logreşti, au fost realeşi primari. Uselist de doar o lună, Ion Gruescu a primit confirmarea pentru un nou mandat la primăria Negomir.

Diaconescu, cu doi primari în Gorj

Partidul lui Dan Diaconescu a obţinut la Gorj doi primari de oraş. La Ţicleni a obţinut primăria oraşului candidatul PP-DD, Constantin Radu, iar la Tismana, pepededistul Marian Slivilescu a fost ales primar.

Doi primari şi la UNPR

Progresistul Ovidiu Pungan a câştigat primăria Bălăneşti, pedelistul Radu Rotaru pierzând mandatul. Cea de-a doua primăria câştigată de UNPR este cea de la Arcani, unde Vasile Popescu a fost votat de cei mai mulţi cetăţeni ai comunei. Potrivit unor numărători paralele, USL a câștigat Consiliul Judeţean Gorj și peste 60% din primăriile din județ. La şefia CJ Gorj, Ion Călinoiu, de la USL, ar fi obţinut 64,24%, Mihai Prunariu PP-DD – 14,9%, Ion Rușeț PDL – 10,45%, Gheorghe Bucălăete PRM – 3,42%, Marius Vlaicu UNPR – 2,23%, Ion Catrinoiu PNȚCD – 1,51%. Pentru Consiliul Județean Gorj, USL ar fi obţinut 63,88%, PP-DD 13,42%, PDL – 10,41%.

2 comentarii

  1. Grigor vioara

    Primarul reales de la Lelesti , se numeste ROTARU MARIAN , nu constantin !!

  2. iara sa intre hotul asta de carciumaru la primarie santeti belea mai gorjeni

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*