Acasa / Headlines / “Colonelul” Ruşeţ, avansat (i)legal în grad

“Colonelul” Ruşeţ, avansat (i)legal în grad

Senatorul Ion Ruşeţ a fost avansat la gradul de colonel, în afara legii. Numele liderului PD-L Gorj apare pe lista ofiţerilor numiţi la „strict secret” de fostul Ministru al Apărării, prezentată de un post naţional de televiziune. Democrat-liberalul Ion Ruşeţ a dat câteva explicaţii privind ridicarea sa în grad pe care o consideră legală. În schimb, deputaţii Vasile Popeangă şi Dan Ilie Morega contestă înaintarea în grad a „colonelului” Ruşeţ.

Numele senatorului PD-L, Ion Ruşeţ, apare pe lista ofiţerilor numiţi la „strict secret” de fostul Ministru al Apărării, Gabriel Oprea. Potrivit emisiunii „Sinteza Zilei”, nume sonore de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, jurnalişti, având ca apartenenţă politică PD-L, au fost avansaţi în grade la strict secret de fostul ministru Oprea, senatorul Ion Ruşeţ fiind prezent şi el pe acea listă. Potrivit aceleiaşi surse, în 2011, preşedintele PD-L Gorj, Ion Ruşeţ, a fost înaintat în grad de la caporal la colonel, nefiind specificate motivele sau serviciile aduse de senator Armatei Române. Conform actualului ministru al Apărării Naţionale, Cornel Dobriţoiu, aceste decizii de ridicare în rang a fost făcute în afara legii, avansările cu câte 5-6 grade odată sunt total nespecifice sistemului militar românesc. Democrat-liberalul Ion Ruşeţ a dat câteva explicaţii privind ridicarea sa în grad. Ruşeţ susţine că avansarea sa la rangul de colonel (r) s-a făcut într-un cadru legal, fără ca el să ceară MAPN acest lucru. „Sunt colonel în rezervă şi nu este un secret pentru că am respectat legea. Nu este un ordin secret, este un ordin care a fost avizat de mai multe cabinete abilitate. Nu eu am cerut să devin colonel şi, în opinia mea, este o înaintare în grad care s-a făcut conform legii. Eu sunt absolvent al Colegiului Naţional de Apărare din 2011, am terminat stagiul militar în 1986. Repet, nu este solicitarea mea să fiu avansat în grad, iar ordinul de avansare nu este strict secret. Această avansare nu îmi oferă nicio facilitate”, a declarat Ion Ruşeţ, şeful PD-L Gorj.

Colonelul Ruşeţ, contestat

Deputatul PSD, Vasile Popeangă, a comentat la Radio Omega avansările dubioase ale mai multor democrat-liberali, printre care şi Ion Ruşeţ. Popeangă consideră aceste ridicări în grad un atac dur la onoarea Armatei şi a celorlalte instituţii ale statului. Deputatul social-democrat ia în calcul şi faptul că Ion Ruşeţ ar fi fost avansat la gradul de colonel fără ca acesta să ştie, deşi lui Popeangă îi este greu să creadă acest lucru. De asemenea, în opinia deputatului independent Dan Ilie Morega, avansările peste noapte ale pedeliştilor respectivi încalcă demnitatea şi onoarea Armatei, aceste înaintări în grad fiind considerate acţiuni imorale.

2 comentarii

  1. Elena Udrea Fan Club

    Trasă de păr chestia, da’ altul decât Morega nu au găsit pesediştii să-l trimeată să vorbească desapre demnitatea şi onoarea Armatei, despre demnitate şi onoare în general?

  2. LA PUSCARIE CU TOTI…SI CU OPREA SI CU SEFII DE LA DEPARTAMENTELE CARE AU APROBAT, SI CU TOTI LIDERII DE LA GORJ…IN INCHISOARE SI CONFISCATE AVERILE HOTILOR, AUZI NU-I AJUTA LA NIMIC GRADUL DE COLONEL IN REZERVA, TAMPITULE, CA LA PENSIE O SA IESI CA UN SULTAN CU 100MIL PENSIE TAMPITULE, HOTILOR, LA INCHISOAREEEEEEE

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*