Acasa / Headlines / De teama presiunilor, USL trece la treabă

De teama presiunilor, USL trece la treabă

Useliştii s-au săturat de concedii, zile libere şi vor să demonstreze că sunt dornici de muncă. Aşa se face că azi va avea loc prima întâlnire a reprezentanţilor USL, după o întrerupere de luni bune, discuţii care se dovedesc a fi binevenite în condiţiile în care asupra primarilor USL se fac presiuni din partea actualei puteri, după cum a declarat Dian Popescu. Şi asta nu e tot, la sfârşitul săptămânii în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL se va organiza şi o întâlnire cu primarii social-democraţi.

Liderul liberal Dian Popescu a declarat că după dezbaterea problemelor interne existente în cadrul USL, luna septembrie va debuta cu semnarea protocoalelor în teritoriu, acţiune care a fost însă stopată ca urmare a divergenţelor existente în cadrul comisiilor tehnice constituite. De altfel, Dian Popescu este hotărât să participe la semnarea fiecărui protocol la nivel de localitaţi. „Consider că este foarte importantă semnarea protocoalelor de colaborare, motiv pentru care voi face în aşa fel încât să fiu prezent la astfel de evenimente”, a mai precizat liderul liberal.

Popescu: „primarii USL sunt supuşi presiunilor”

Îngrijorarea liderului Dian Popescu cu privire la următoarea perioadă este determinată şi de faptul că în ultimul timp asupra primarilor liberali şi social-democraţi se fac tot mai multe presiuni politice. „Presiunile merg uneori fie până la nealocarea de fonduri pe proiectele de investiţii depuse sau prin sesizări penale, toate pentru a-i determina să nu mai candideze sau să treacă la partidele aflate la putere”, a declarat liderul liberal în cadrul emisiunii „Punctul pe I”, din data de 29 august. În replică, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj Dan Vâlceanu susţine că în realitate USL Gorj are o mare problemă cu primarii „aceştia nu mai au încredere că actuala barcă a USL îi va aduce la putere şi atunci mulţi vor pleca”. În ceea ce priveşte intenţia unor edili de a părăsi rândurile USL, Vâlceanu susţine că nemulţumirile primarilor din opoziţie îi va determina pe aceştia să-şi caute un refugiu, îndreptându-se către UNPR sau PDL. În opinia lui Vâlceanu, neîncrederea primarilor în USL pleacă şi de la faptul că actuala Uniune nu a reuţit să redea aleşilor locali speranţa că pot câştiga alegerile din 2012. Cât despre sesizările penale, secretarul executiv al PDL Gorj dă asigurări că formaţiunea politică din care face parte nu are asatfel de îndeletniciri „sesizările şi le fac între ei, să analizeze mai bine ce se întâmplă în USL”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*