Acasa / Headlines / Dian şi Cârciumaru promit că nu o să se mai jignească

Dian şi Cârciumaru promit că nu o să se mai jignească

Liderii PSD şi PNL au reluat discuţiile în cadrul Uniunii Social Liberale (USL)Gorj. Liberalul şef Dian Popescu şi liderul PSD, Florin Cârciumaru, îi ameninţă cu excluderea pe cei care nu se supun deciziilor USL în Consiliile Locale. Indisciplinaţii şi cei care nu vor da dovadă de civilizaţie vor fi muştruluiţi şi judecaţi într-o comisie special formată în USL Gorj. Şeful PC Gorj, Ilie Petrescu, nu a participat la întâlnirea politică, dar a avut prezentă o delegaţie formată din şapte conservatori de bază.

Mult aşteptata şedinţă comună a liderilor din cadrul Uniunii Social Liberale de la Gorj a avut loc, ieri, şefii filialelor judeţene ale PSD şi PNL, Florin Cârciumaru, respectiv Dian Popescu, dar şi reprezentanţi ai PC întâlnindu-se, după numeroase divergenţe, pentru a relua colaborare în judeţ. Şeful PC Gorj, Ilie Petrescu, nu a participat la întâlnirea politică, fiind prins cu nişte probleme de serviciu la UEF Motru. PC Gorj a avut prezentă la şedinţa USL o delegaţie formată din şapte conservatori de bază, aceştia neavând nimic de obiectat.

Astfel, în şedinţa USL s-a dispus reluarea semnării protocoalelor locale, după luni întregi de stagnare a colaborării. Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, a declarat că începând de săptămâna viitoare, în teritoriu se vor semna protocoale locale, în baza cărora se vor stabili şi viitorii candidaţi comuni la alegerile locale. „Începând de luni şi până pe 19 septembrie, echipele de lucru USL să se deplaseze în teritoriu să semnăm protocolul de colaborare în fiecare Consiliu Local”, a anunţat Florin Cârciumaru. După această etapă, liderii USL vor continua şi acţiunea de înlocuire a viceprimarilor PD-L cu unii PNL sau PSD.

Indisciplinaţii, judecaţi de o comisie USL

Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, îi ameninţă cu excluderea din partid atât pe consilierii locali PNL, cât şi pe cei PSD, dacă nu vor vota unanim în Consiliile Locale. „USL nu stă în doi consilieri că au intrat ei în conflict, că au ei de împărţit nu ştiu ce. Vom forma urgent o comisie, care să analizeze, pe bază de documente, orice conflict apărute în teritoriu. Aceste conflicte apar la şedinţele de Consiliu Local. Există consilieri PSD care votează împotriva primarilor PNL, dar şi invers. E, aceste lucruri nu se vor mai întâmpla pentru că, în momentul în care aceşti consilieri îşi fac singuri politica deşi uită că ei sunt oameni politici puşi pe lista unui partid, aceştia vor veni în comisia de analiză şi dacă nu se va ajunge la o înţelegere, vom aplica şi metode de constrângere, vom merge până la pierderea poziţiei de consilier”, a explicat liberalul Dian Popescu.

Cârciumaru vrea disciplină în USL

Liderul social-democrat Florin Cârciumaru le-a transmis aliaţilor din USL să se comporte civilizat şi să nu se mai atace reciproc. „Trebuie să existe un respect reciproc, un comportament civilizat, în teritoriu, între membrii USL. O să mai fie probleme, dar e de datoria mea şi a lui Dian să clarificăm înţelegerile, să intervenim şi să asigurăm o funcţionare corectă a USL”, a declarat pesedistul Florin Cârciumaru. În urmă cu câteva săptămâni, liberalii Dian Popescu şi Claudiu Săftoiu l-au declarat indirect iresponsabil pe social-democratul Florin Cârciumaru, că a dat publicităţii rezultatele unui sondaj de opinie care dezavantaja organizaţia judeţeană a PNL Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*