Acasa / Headlines / Fost preot, viceprimar penal la Fărcăşeşti

Fost preot, viceprimar penal la Fărcăşeşti

La Fărcăşeşti, Uniunea Social Liberală va face alianţă cu Partidul Poporului-Dan Diaconescu susţinându-l ca viceprimar pe Antonică Belgiu, fost preot condamnat la închisoare cu suspendare. Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, susţine o alianţă locală la Fărcăşeşti cu PP-DD, în timp ce Florin Cârciumaru declară că postul de viceprimar încă se mai negociază.

În această perioadă, în teritoriu au loc şedinţe de validare a primarilor şi a consilierilor locali. Totodată, în Consiliile Locale sunt aleşi noii viceprimari, cum este şi cazul comunei Fărcăşeşti. Aici, USL cu patru consilieri şi Partidul Poporului-Dan Diaconescu cu trei consilieri îl susţin pe Antonică Belgiu, de la PP-DD, pentru funcţia de viceprimar, fapt ce îl nemulţumeşte pe primarul PD-L, Spiridon Dănuţ Bălu. Mai mult, edilul de la Fărcăşeşti îi acuză pe cei şapte consilieri USL şi PP-DD că susţin ca viceprimar un PP-DD-ist condamnat la închisoare cu suspendare pentru furt de lemne. Constantin Drăgoescu, preşedintele USL Fărăcăşeşti, a declarat pentru Radio Omega că USL şi PP-DD formează majoritatea în Consiliul Local şi îl vor alege vice pe Belgiu, în ciuda condamnării acestuia la închisoare. „USL nu va avea viceprimar la Fărcăşeşti pentru că niciun consilier USL nu vrea acest post. Nu ne interesează pe noi că Belgiu a fost condamnat. Nu vrem să susţine un uselist pentru această funcţie pentru că din USL nu vrea nimeni. Nu ne interesează pe noi dacă Bălu vrea sau nu să lucreze cu vicele Belgiu. Noi facem o majoritate ca să facem treabă în comuna Fărăcăşeşti”, mai spune şeful USL Fărcăşeşti, Constantin Drăgoescu.

Călinoiu şi Cârciumaru se contrazic

Pe aceeaşi undă cu Drăgoescu se află şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv a PSD Gorj. Acesta susţine că USL va face majoritate în Consiliul Local Fărcăşeşti cu orice altă formaţiune politică astfel încât, banul public să nu mai fie risipit de primarul Dănuţ Bălu. Cel mai sigur, USL va colabora cu PP-DD, uniunea susţinând, astfel, ca viceprimar un condamnat la închisoare cu suspendare, Antonică Belgiu, de la PP-DD.
„Eu nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat până acum la Fărcăşeşti, cum s-a cheltuit banul public în scop electoral din bugetul public. Acolo trebuie să fie o majoritate care trebuie să muncească pentru oameni. La Fărăcşeşti nu mai contează câţi primari are USL, câţi are PP-DD, aici ţine de logică. Nu e treaba noastră că Belgiu are condamnare pentru furt, e treaba celor care îl propun pentru post”, a comentat Ion Călinoiu. Cu toate acestea, Florin Cârciumaru, liderul USL Gorj, declară că uniunea încă nu a luat o hotărâre privind formarea majorităţii în Consiliul Local Fărcăşeşti sau susţinerea lui Antonică Belgiu pentru funcţia de viceprimar. „Încă nu am luat o hotărâre în ceea ce priveşte situaţia de la Fărcăşeşti. Trebuie să discutăm cu organizaţia USL din Fărcăşeşti pentru a găsi cea mai bună soluţie. Atunci când luăm în calcul desemnarea unui viceprimar trebuie să ţinem cont şi de varianta acceptată de primar, indiferent de culoarea sa politică”, a încheiat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, care a recunoscut că în Consiliul Local Fărăcăşeşti există o problemă în ceea ce priveşte alegerea viceprimarului.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*