Acasa / Headlines / Pesediştii pariază pe plecarea lui Cârciumaru din PSD

PSD Gorj, casă de pariuri!

Pesediştii pariază pe plecarea lui Cârciumaru din PSD

PSD Gorj a devenit casă de pariuri politice. Social-democraţii au început să dea pronosticuri electorale şi chiar să parieze privind plecarea liderului organizaţiei, Florin Cârciumaru, spre alt partid. Vasile Popeangă este convins că, cel puţin până la alegeri, Florin Cârciumaru va rămâne în PSD. Deputatul nu exclude varianta plecării lui Cârciumaru din partid, acest lucru fiind posibil după alegerile din toamna acestui an, în condiţiile în care USL nu va câştiga scrutinul. Mai mulţi primari PSD au anunţat deja că îl vor urma pe Cârciumaru dacă acesta va pleca spre alt partid.

Zvonurile din ultima perioadă, potrivit cărora primarul din Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, ar putea pleca din PSD, au încins spiritele în organizaţia judeţeană, dar şi la Bucureşti. Mai mulţi social-democraţi de la Gorj au început să se reorienteze, să-şi facă deja planuri, dacă Florin Cârciumaru va candida la Primăria Târgu-Jiu din partea UNPR sau PD-L. De asemenea, în timp ce liderii de la centru s-au arătat mai apropiaţi de Cârciumaru şi mai îngăduitori cu el odată cu aceste zvonuri, la Gorj pesediştii pariază pe plecarea primarului spre altă formaţiune politică. Deputatul Vasile Popeangă este unul dintre social-democraţii gorjeni care ia în calcul o eventuală plecare a şefului său la alt partid. Acesta crede că mişcarea politică este doar o chestiune de timp. Popeangă este convins că plecarea liderului PSD Gorj nu se va produce în perioada imediat următoare, ci în partea a doua a anului electoral, în funcţie de rezultatul sondajelor comandate de USL. „Au fost foarte multe zvonuri privind plecarea lui Cârciumaru la alte partide. Noi chiar am pus pariuri şi sper să nu le pierd. Cârciumaru nu va părăsi PSD pentru că el crede în alianţa USL. În ultimii opt ani, Cârciumaru a trebuit să suporte opoziţia. Dacă USL nu va câştiga alegerile, evident, fiecare dintre primari, printre care şi Florin Cârciumaru, pot să-şi aleagă o altă opţiune politică”, susţine Vasile Popeangă, vicepreşedinte al PSD Gorj.

S-au săturat de opoziţie

Mai mulţi primari ai PSD şi-au arătat şi ei nemulţumirile faţă de tensiunile existente în ultima perioadă în USL. Aceştia susţin că, în cazul în care liderul PSD Gorj va pleca din partid, îl vor urma, indiferent de formaţiunea politică spre care acesta se va orienta. Printre edilii care sunt gată să schimbe carnetul de partid se numără Ion Ciocea de la Bustuchin şi Marian Rotaru de la Leleşti. La sfârşitul anului 2011, la întâlnirea festivă a liberalilor organizată la Ţicleni, Florin Cârciumaru le-a transmis partenerilor că îşi doreşte câştigarea alegerilor sub sigla USL, însă, opoziţia în care s-a aflat, timp de două mandate, nu i-a dat posibilitatea de a îndeplini toate obiectivele din programul său electoral. Potrivit bursei zvonurilor, în cazul în care USL va pierde alegerile Florin Cârciumaru ar putea renunţa la PSD devenind un edil independent. Alte variante vehiculate pe eşicherul politic din judeţ vizează candidatura ca independent a lui Cârciumaru la Primăria Târgu-Jiu pentru „a nu tulbura şi mai mult apele”.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*