spot_img
10.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSănătateATENȚIE! Iată semnele că ai paraziţi intestinali

    ATENȚIE! Iată semnele că ai paraziţi intestinali

    salon spitalGiardia, tenii, limbrici, lamblia, amibe, toxoplasme, aceştia sunt câţiva dintre cei mai comuni paraziţi intestinali care apar la populaţia din România. Unii dintre ei sunt foarte periculoşi, aşa că e bine să fiţi atenţi la simptome şi să luaţi măsuri.

    Potrivit dr. Haldor Holesch, medic german cu peste 25 de ani de experienţă în terapii personalizate pentru tratarea alergiilor, simptomele avute depind de tipul de paraziţi. Giardia şi amibele dau diaree, dureri de burtă, probleme digestive, urticarie, tulburări de dezvoltare. Toxoplasmele sunt responsabile de probleme intrauterine cu risc pentru făt de meningoencefalită mortală, epilepsie, iar la adulţi dau febră uşoară şi chiar schizofrenie. Teniile, limbricii şi alţi viermişori pot da dureri de burtă, tuse, dureri de cap, greaţă, ameţeală, diaree, lipsa poftei de mâncare şi slăbire. “Pornind de la aceste simptome, putem şti că avem paraziţi prin efectuarea unui test biofizic, analize de scaun şi de sânge. Dacă se constată viermi sau segmente de tenii în scaun, dacă simptomele apar brusc sau în timp şi persistă, trebuie să luăm în calcul existenţa paraziţilor şi să facem analize”, ne sfătuieşte medicul Haldor Holesch.

    Se transmit uşor

    Există paraziţi care pot fi transmişi uşor de la un bolnav la o persoană sănătoasă. Ouăle de oxiuri pot fi inclusiv inspirate, stând cu nasul pe aşternuturile persoanelor infectate. E important să avem o igienă corectă, să spălăm foarte bine farfuriile, tacâmurile, să spălăm fructele şi legumele, să nu mâncăm după persoana infectată. De obicei, infectarea se face pe cale digestivă, prin consumul de apă şi de alimente contaminate.

    Cât sunt de periculoşi

    Depinde de fiecare parazit în parte. În general, problemele digestive pe care le declanşează afectează sănătatea în mai multe direcţii. Mai ales la copii e afectată dezvoltarea normală. Mai mult decât atât, chiar dacă parazitoza a fost vindecată, pot rămâne leziuni pe piele sau la organe. Sunt posibile chiar şi mutaţii. Parazitozele mai uşoare, precum giardia sau lamblia, pot declanşa alergii alimentare.

    Cum prevenim apariţia lor

    Apa e o sursă pentru mulţi paraziţi şi trebuie să fie aleasă cu grijă. Nu consumaţi apă de la robinet sau din sursă nesigură atunci când călătoriţi, spălaţi mâinile înainte de a le atinge de mâncare, trataţi termic corespunzător toate tipurile de carne. Există 73 de paraziţi care-şi aleg drept gazdă organismul uman. Dintre aceştia, 35 îmbolnăvesc intestinele.

    Află mai multe aici: http://www.click.ro/utile/sanatate/semne-ca-ai-paraziti-intestinali

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: