spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSănătatePâinea poate avea efecte catastrofale în organism! Află când nu trebuie să...

    Pâinea poate avea efecte catastrofale în organism! Află când nu trebuie să o consumi

    Corpul tău este cel mai bun doctor, astfel că în momentul în care ceva nu funcționează corespunzător îți va transmite semnale de alarmă pentru a remedia situația. Intoleranța la gluten este o problemă a sistemului imunitar cunoscută și sub denumirea de boală celiacă. Aceasta este ereditară, necontagioasă, dar nu dispare de la sine. Sensibilitatea la gluten se datorează unei intoleranțe la o proteină ce se găsește în boabele de grâu, orz, secară, responsabilă cu consistența pâinii.

    Simptomele intoleranței la gluten

    În cazul în care observi că ai parte de o pierdere inexplicabilă în greutate, te confrunți cu o carență de fier, dureri abdominale sau de cap este posibil ca aceste simptome să fie semnalele transmite de organismul tău că ceva este în neregulă și trebuie să faci o schimbare din punct de vedere alimentar. În anumite cazuri este necesară chiar o vizită la medic pentru a verifica dacă anumite alimente consumate nu au avut un efect nociv asupra sănătății.

    Deficiența de fier, acid folic și vitamina B12

    Persoanele care se confruntă cu intoleranța la gluten și nu renunță la consumul produselor de panificație au un risc ridicat de a dezvolta limfom – o formă de cancer care afectează sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de apărare al organismului. Cea mai bună modalitate de a afla dacă există o problemă al acest nivel cu organismul tău o reprezintă un set de analize prin care să afli la ce anume este sensibil organismul tău.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: