spot_img
9 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocial2014, an cu schimbări pentru pensionarii gorjeni

    2014, an cu schimbări pentru pensionarii gorjeni

    Pensionarii gorjeni au avut parte de un an cu schimbări, de la mărirea indemnizaiilor până la facilitatea unei noi locaţii. Finalul de an s-a menţinut întro notă pozitivă dat fiind faptul că vârsnicii şi-au primit pensiile mai devreme de sărbători.

    Aproximativ 4000 de pensionarii gorjeni primesc cu 1 ianuarie 2014 mai mulţi bani la pensie! Acest lucru a fost posibil prin intrarea în vigoare a deciziei Curţii Constituţionale care a prevăzut recalcularea pensiilor aferente anilor 2011 şi 2012. De exemplu, recalcularea ar urma să adauge la o pensie de 25 milioane vechi, pe un an, suma de 300 lei. Acest lucru s-a datorat creșterii valorii punctului de pensie de la 762 la 790 lei. ,,La nivelul județului Gorj, aproximativ 3800 de pensionari vor putea beneficia de diferențele rezultate ca urmare a aplicării indicilor de corecție pe 2011 și 2012, pe acesta din urmă vorbim de 1,17. Cu 1 ianuarie și pensionarii gorjeni vor primi aceste diferenţe. Recalcularea este posibilă ca urmare a creșterii valorii punctului de pensie de la 762 de lei la 790”, a declarat Daniela Negoiţă, director adjunct CJP Gorj.

    Spațiu nou, amenajat la sediul CJP Gorj

    Noua locaţie pusă la punct pentru pensionarii gorjeni a coincis şi cu interes crescut pentru ridicarea biletelor de tratament din seria lunii iunie. Zeci de pensionari s-au îngrămădit atunci în noua locaţie de la Casa de Pensii, amenajată special la parterul instituţiei. Conducerea le-a pus la dispoziţie din iunie un spaţiu cu intrare separată unde prioritate au biletele de tratament. Dornici să plece la băi, să intre în posesia biletelor de tratament, pensionarii s-au aşezat la coadă, aşteptându-şi rândul. Pentru un sejur de peste 10 zile la băi pe Valea Oltului, întruna din staţiunile pentru care au primit repartiţie, oamenii au spus că merită efortul şi se bucura că plătesc doar jumătate din pensie. Nu toţi s-au arătat însă mulţumiţi de noul spaţiu, dar în iunie începea perioada de acomodare. Publicul are intrarea separată pentru a putea ridica biletele, dar şi pentru a depune alte documente, iar în curte a fost amenjat un spaţiu de aşteptare, care să-i ferescă de ploi. „Probabil, faptul că astăzi este o zi mai ploioasă explică numărul mare de pensionari care au profitat de faptul că nu pot lucra la câmp și au venit la sediu. Nu sunt încă acomodați cu noi în noua locație. Pe lângă cei care ridică bilete de tratament, mai sunt și cei care pleacă ,în Germania,astfel se explică aglomerația. Noi am făcut și o copertină să-i ferim de ploaie, unde se poate sta și completa documente, dar vor să stea mai mult înăuntru și nu afară”, a declarat Ioana Talău, director adjunct Casa de Pensii Gorj. Nu trebuie uitat nici faptul că instituţia a găsit o soluţie la crearea de spaţiu pentru arhiva care devine mai voluminoasă de la lună la lună. Conducerea instituţiei spune că rezolvarea a găsit-o prin închirierea unui spaţiu, iar banii necesari pentru amenajarea lui au venit de la Bucureşti.

    Pensile au venit mai devreme de sărbători și în 2014

    Pensiile au venit mai repede de sărbători şi anul acesta, iar pentru zeci de mii de beneficiari gorjeni veştile au fost cât se poate de bune. Astfel, în Gorj, aproximativ 90 de mii de pensionari au primit mai repede în luna decembrie indemnizaţia, iar numai prin mandate postal au fost făcute peste 60 de mii de plati. În mod normal, exceptând luna decembrie, plăţile se fac în jurul datei de 14. Pensionarii care primesc banii prin mandat poştal, dacă nu au fost acasă în intervalul 11-24 decembrie au la dispoziţie perioada 30 decembrie -6 ianuarie să îşi ridice banii de la ghişeele subunităţilor poştale.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: