spot_img
13.8 C
Târgu Jiu
joi, martie 28, 2024
Altele
    AcasăSocialAgricultura din Gorj, pe avarie! Deficit de personal la Direcția Agricolă, iar...

    Agricultura din Gorj, pe avarie! Deficit de personal la Direcția Agricolă, iar instituția va fi reorganizată și în 2018

    Anul 2018 ar putea aduce o nouă reorganizare a instituțiilor care coordonează activitatea agricolă la nivelul județului Gorj. Bâlbâiala de până acum a autorităților a făcut ca Direcția Agricolă să aibă specialiști ce pot fi numărați pe degetele de la o mână, dar care au atribuții în 70 de localități. Asta în condițiile în care instituția stă cu posturile neocupate.

    Agricultura la Gorj se face din birou, iar asta se vede cel mai bine din datele de bilanț prezentate de șefii Direcției Agricole. Reorganizarea, comasarea și toate măsurile luate până acum de șefii de la București nu au făcut altceva decât să distrugă orice formă de agricultură performantă, producțiile anilor trecuți fiind doar o amintire. Așa se face că cinci oameni au responsabilități pe o suprafață de teren enormă. „Noi avem în teritoriu la momentul actual cinci colegi care trebuie să acopere întreaga suprafață de 70 de localități. Este destul de greu, ca să nu zic imposibil. Anul trecut aveam în Camera Agricolă 13 oameni și acum am ajuns la cinci. Sper să avem o discuție cu domnul președinte al CJ, pentru că există la nivelul Consiliului acel serviciu de salubrizare, unde majoritatea specialiștilor sunt de profesii agricole. Sunt 20 și ceva în teritoriu și ar putea, printr-o colaborare, să ne ajute la popularizarea a ceea ce se dorește să se facă”, a declarat Alin Petrică, directorul adjunct al Direcției Agricole Gorj.

    „Stăm destul de prost”

    Alin Petrică a prezentat în conferința de bilanț de ieri și rețeta pe care au pus-o în practică oficialii din Ministerul Agriculturii, care a avut drept rezultat un deficit de personal de neimaginat în trecut. „Suntem la momentul actual 27 de colegi din 35 de posturi. Din păcate am pierdut destul de mulți colegi odată cu unirea Direcției Agricole cu Camera Agricolă, la sfârșitul anului trecut. Mulți colegi de-ai noștri de la Camera Agricolă erau în prag de pensionare și au ieșit la pensie. De asemenea, o serie de posturi au fost transferate la nivelul Ministerului Agriculturii. Mai avem și două posturi de conducere, de șefi de serviciu, care nu sunt ocupate. Față de alte județe, stăm destul de prost. Sunt județe care merg cu 40-43 de persoane, altele chiar cu un număr mai mare de personal”, a mai spus Alin Petrică.

    Apar Direcțiile Generale Agricole

    Potrivit directorului economic Virgil Drăgușin, lucrurile s-ar putea schimba începând cu anul 2018, când șefii Agriculturii naționale au programat o nouă reorganizare a instituțiilor subordonate. „Pentru anul 2018 se preconizează o reorganizare a instituției, actul normativ aflându-se în procedură legislativă la Camera Deputaților, astfel încât direcțiile județene să se transforme în direcții generale agricole, care, cu excepția celor două instituții care reprezintă extensia agențiilor de plăți, mă refer la OFJIR și APIA, Direcția Generală Pentru Agricultură să înglobeze și activitățile celorlalte instituții de la nivelul fiecărui județ. Mă refer la Unitatea Fitosanitară, Unitatea de Reproducție, Unitatea de Calitate a Semințelor și tot ce mai are ministerul prin fiecare județ. Direcțiile pentru agricultură ar putea beneficia prin această comasare de un număr mai mare de specialiști”, a declarat Virgil Drăgușin.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: