spot_img
8.1 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăSocialAu venit primele bilete de tratament, pe 2014!

    Au venit primele bilete de tratament, pe 2014!

    Au ajuns primele bilete de tratament! Conducerea Casei de Pensii Gorj a precizat că prima serie cu intrare pe 15 februarie este aşteptată în cursul zilei de ieri, ceea ce s-a întâmplat, iar pentru întreg anul 2014, vor fi 19 serii de bilete. Criteriile de acordare a biletelor nu sunt încă modificate.

    Sfârşitul iernii nu aduce prea multe motive pensionarilor să aleagă sejururi de refacere, astfel că şi solicitările sunt mai puţine. Pentru prima serie de bilete, data de intrare în staţiune este 15 februarie. Staţiunea Bala se dovedeşte atracţia principală. O dată ajunse la Casa de Pensii, biletele vor fi ditribuite celor care au făcut cerere şi au primit repartiţie. „Anul acesta vor fi 19 serii, prima are zile de intrare în jurul datei de 16, iar ultima, în jurul datei de 30 noiembrie. Ca noutate anul acesta, sejururile vor avea 16 zile în loc de 18, iar pentru primele serii sunt disponibile doar staţiunile unde Ministerul Muncii are baze de tratament. Vorbim de Covasna, Geoagiu Băi, Moneasa, Bala, Olăneşti şi Amara”, a declarat Ioana Talău, directorul adjunct al Casei de Pensii Gorj.

    Vara, atracţie pentru pensionari dornici de relaxare

    Cele mai multe solicitări sunt pentru perioada de vară. Pentru prima tranşă au venit 53 de bilete de tratament în staţiunile Bala, Buziaş, Covasna, Geoagiu, Moneasa şi Olăneşti, în unităţile proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice. Listele cu persoanele care au primit repartiţie în această serie vor fi afişate, până la sfârşitul programului, la sediul instituţiei şi pe pagina de internet. Cei care au primit repartiţie trebuie să prezinte pentru ridicarea biletului următoarele: cupon pensie pe luna ianuarie, act identitate şi bilet de trimitere de la medicul de familie către staţiunea pentru care au primit repartiţie, toate în copie cu prezentarea actelor originale. După alocarea automată, în funcţie de punctajul obţinut, au mai rămas disponibile 36 locuri.

    Cine beneficiază de bilete?

    Beneficiarii biletelor de tratament sunt atât pensionarii, cât şi salariaţii, dar cuantumul de plată este stabilt în funcţie de venituri. Dacă pensionarii achită jumătate din pensie, salariaţii pot scoate din buzunar pentru 16 zile la tratament şi contravaloarae integrală a biletului. „Dacă nu se mai schimbă nimic, pensionarii suportă 50% din veniturile brute, aici intră pensia brută şi veniturile de natură salariale. Salariaţii trebuie împărţiţi în două categorii. Este vorba de cei care au venituri brute realizate sub venitul mediu brut pe economie, care este anul acesta 2298lei. Cei care au venitul sub această limită, plătesc jumătate din valoarea biletului, iar cei cu venituri peste 2298 lei suportă valoarea integrală a biletului”, a declarat Ioana Talău, directorul adjunct al Casei de Pensii Gorj. În prezent, pentru valorificarea tratamentelor, staţiunile puse la dispoziţie, sunt doar cele unde Ministerul Muncii are baze de tratament. Pentru restul staţiunilor, urmează încheierea de contracte.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: