spot_img
10.3 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 25, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesDouă thailandeze le oferă târgujienilor masaj tradițional asiatic! Una a practicat box,...

    Două thailandeze le oferă târgujienilor masaj tradițional asiatic! Una a practicat box, iar cealaltă cântă la chitară

    Thunthing (27) și Yarya (37) sunt două thailandeze care muncesc de mai bine de patru luni în municipiul Târgu Jiu. Acestea sunt maseuze profesioniste. Ele sunt specializate în masaj tradițional asiatic. Ele au certificate de calificare recunoscute de Societatea de Servicii Medicale Tradiționale Thai din Thailanda. Au ajuns în România în urmă cu doar patru luni, la propunerea unei tinere din Târgu Jiu, care este stewardesă la EMIRATES AIRLINE din Dubai de aproape șapte ani. Oana Maria Ungureanu a aterizat în Malaezia în urmă cu un an și jumătate, după o cursă lungă și, așa cum procedează de obicei, a mers la o ședință de masaj. Așa le-a cunoscut Yarya și Thunthing. Târgujianca a fost de-a dreptul fascinată de priceperea acestora și le-a propus să vină în Târgu Jiu unde își deschisese de curând un salon de masaj. „Au fost de acord imediat. Fetele au spus că s-au uitat în ochii ei și au văzut că este sinceră și emană bunătate. Fiica mea este mai sociabilă“, ne spune Olimpia Ungureanu, mama Oanei, care este profesoară la unul dintre cele mai bune licee din Gorj.

    Thunthing si Yarya au experiență de aproape șapte ani. Ele au lucrat în Thailanda, Malaezia și Dubai. Întocmirea formalităților pentru venirea lor în țară a durat șase luni de zile. „Cel mai dificil a fost așteptarea la fiecare ambasadă. În Thailanda nu există Ambasada României și au trebuie să meargă la consulatorul din Hanoi, pentru viză“, ne-a relatat Olimpia Ungureanu.

    Clienților li se spală picioarele

    Olimpia Ungureanu ne spune că oamenii din Târgu Jiu nu sunt încă obișnuiți cu acest tip de masaj, dar cei care vin o singură data devin clienți fideli: „Oamenii probabil că nu știu despre ce este vorba, dar cine a venit o singură data la masaj a devenit client fidel și și-a făcut apoi abonamente, pentru că toată lumea este impresionată de terapiile pe care le fac prin tipurile de masaj pe care pe practică, de la cel de relaxare până la cel tradițional thailandez, Thai, care se face fără uleiuri. E un ritual, pentru că fiecărui client i se spală picioarele și pe urmă începe masajul. La sfârșit, clienților li se oferă un ceai dintr-un fruct provenit din Thailanda, matum, care este bun pentru stomac. Tot decorul este adus din Thailanda de fiica mea“.

    Au cerut apă minerală, iar vânzătoarea le-a spus că vor muri

    Cele două thailandeze sunt nedespărțite, fiind foarte bune prietene. Thunthing si Yarya trăiesc într-o locuință pusă la dispoziție de patroana lor. Ele nu au învățat încă limba română și, din acest motiv, comunică mai greu cu cei din jur. Vorbesc doar limba engleză. Încearcă să comunice cu cei din jur cu ajutorul unor aplicații mobile de traducere. Deja sunt cunoscute de vânzătoarele de la magazine sau de taximetriști. O întâmplare amuzantă s-a întâmplat la un magazin când le-a cerut unei vânzătoare apă mineral, „soda“, în limba engleză, iar vânzătoarea , uimită, i-a raspuns, într-o gestică evidentă, că „soda” nu e aliment, e ceva care nu e bun pentru organism, ceva din cauza căruia poți muri, o otravă.

    Zăpada, un vis devenit realitate

    Cu toate problemele legate de comunicare, celor două thailandeze le place foarte mult în Târgu Jiu, unde și-au îndeplinit un vis, acela de a vedea și a atinge zăpada. Își doreau să vadă cum ninge și să atingă zăpada, iar din primii fulgi de nea așternuți au făcut, cu o bucurie de nedescris, un micuț om de zăpadă căruia i-au făcut nenumarate poze pentru a le trimite familiilor lor din Thailanda. „A fost pentru prima dată în viață când am văzut zăpadă. Era chiar un vis pentru noi și ne doream să o atingeam. Ne place în Târgu Jiu. Este un oraș cu oameni foarte ospitalieri și pașnici. Ne place că sunt multe locuri pe unde putem să traversăm străzile. Traficul în Thailanda nu este așa de civilizat. Am vizitat mai multe locuri din județul Gorj și ne-a plăcut foarte mult“, ne spune Yarya. Au vizitat mănăstirile Tismana, Vișina și Lainici, dar și Peștera Polovragi, iar în curând vor merge și la Rânca.

    Le place foarte mult mâncarea românească. „Am mâncat mici la Dedulești atunci când am venit în România și ne-au plăcut foarte mult. Am mâncat și sarmale și sunt foarte bune“, ne mărturisește Thunthing. Acestea sunt adeptele stilului de mâncare asiatică, astfel că în meniul lor se găsește zilnic orezul.

    Povestea celor două thailandeze

    Yarya ne povestește pe scurt viața ei. A fost căsătorită și a avut o mică afacere cu soțul ei, în Phuket, o destinație turistică. Aveau mai multe motociclete și triciclete cu care îi plimbau pe turiști. La un moment dat, soțul ei s-a îndrăgostit de o altă femeie și Yarya a preferat să-i lase toată afacerea și tot ce agonisiseră, iar ea să rămână cu copiii, o fată și un băiat, de 9 și 11 ani, care acum sunt în grija bunicilor. Cele patru suflete depind de banii pe care-i trimite acasă. Thunthing are 27 de ani și se gândește să-și întemeieze o familie. Verișoara ei este cea care a inițiat-o în masaj. „Oricine aude de masaj thailandez se gândește la cel erotic. În Thailanda sunt aceste două tipuri de masaj: masaj erotic și cel tradițional. Eu lucram într-o companie atunci când o prietenă a mamei mele mi-a propus să mă învețe. Am pus de la început condiția să nu fie masaj de «fericire». Nu voiam să fac așa ceva“, ne spune Yarya. Banii pe care-i câștigă din masaj îi trimite familiei ei în Thailanda. „Patru persoane trăiesc din munca mea“.Thunthing și Yarya provin dintr-un sat, iar familiile lor se ocupă cu agricultura și creșterea animalelor.

    Olimpia Ungureanu ne spune că cele două thailandeze fac acum parte din familia ei: „Eu le consider că sunt ca și fiicele mele. M-au impresionat prin faptul că sunt foarte ordonate și disciplinate. Mă pot baza pe ele“.

    Yaryar cântă la chitară

    Ca oricare dintre noi, cele două thailandeze au pasiuni și dorințe. Yaryar cântă la chitara pe care și-a adus-o tocmai din Thailanda, iar cu ani în urmă a practicat pentru un timp, boxul thailandez. Îi place să conducă masini, motociclete și nu în ultimul rând, să gătească. Thunthing este pasioantă de arta croșetatului și îi place să povestească despre țara ei, despre familia ei, despre casa ei cu pomi de mango, cu bananieri și cu arbori de caucic împrejur, cu întinderile de pământ pe care familia ei cultivă orezul, de mâncărurile lor tradiționale și de mentorii pe care i-a avut de-a lungul parcursului ei professional.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: