Acasa / Social / Dragobetele, sărbătorit românește în tot Gorjul

Dragobetele, sărbătorit românește în tot Gorjul

Dragobetele, Ziua Îndrăgostiților la români a fost sărbătorită și în Gorj, așa cum se cuvine. Dragostea, se pare, a fost celebrată în mai toate localitățile Gorjului, așa cum ne stă bine nou românilor. Dacă la Târgu-Jiu un cuplu a spus „Da” în fața lui Dumnezeu, chiar de Dragobete, elevii de la Fărcășești au evadat în lumea teatrului, timp de două ore, pentru a urmări piesa „Baltagul”, pusă în scenă de actorii de la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”. Nici studenții de la Universitatea „Constantin Brâncuși” nu au uitat de însemnătatea acestei zile. De Dragobete, studenţii universității târgujiene împreună cu reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj au organizat o acțiune denumită simbolic „Iubește Studențește de Dragobete”. Aproape o sută de perechi de tineri îndrăgostiți au avut ocazia să se căsătorească pentru o zi.

Cine nu a spus că românii nu știu să petreacă de Dragobete. Convinși fiind de faptul că Dragobetele este ziua tuturor românilor care știu să iubească, nici gorjenii nu au fost mai prejos și au organizat, în mai toate localitățile județului, acțiuni menite să le amintească tuturor însemnătatea acestei zile. La Târgu-Jiu, așa cum au promis, autoritățile locale au organizat un spectacol mai mult decât interesant, susținut și „dirijat” de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. Membrii ansamblului gorjean și-au făcut apariția cu torțe aprinse, iar din spectacolul serii nu au lipsit picanteriile. Un cuplu de tineri îndrăgostiți și-a jurat credință în fața lui Dumnezeu și în fața a zeci de curioși, veniți în Parcul Central. Primarul municipiului, Florin Cârciumaru, a fost cel care a oficiat căsătoria. „Mă bucur foarte mult că am putut să ofer tinerilor căsătoriți un moment atât de plăcut și frumos, să oficiez această căsătorie, într-o zi în care trebuie să fim atenți cu cei din jurul nostru, într-o zi de dragoste, în fața Porții Sărutului. Nu putem decât să le urăm Casă de Piatră și Dumnezeu să îi ajute”, a spus, vădit emoționat, edilul Florin Cârciumaru. Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului” spune că speră ca și pe viitor aceste evenimente să aibă loc, pentru că, după cum a afirmat crede în trăinicia acestei tradiții. „Bucuria este fără margini pentru noi, dar și pentru tineri, mai ales. Am vrut să fie un altfel de spectacol, iar începutul îmi conferă certitudinea că va ieși ceva frumos. Spectacolul a început cu un număr de balet, prezentat de o gorjeancă de-a noastră, momentul a continuat cu oficierea unei căsătorii. Nu am uitat nici de poemele dragostei. Este un spectacol realizat de Ion Ghițulescu, directorul artistic al ansamblului nostru. Sperăm să fie un început bun, la tot ce se va întâmpla în viitor”, a spus Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”. Tinerii, prezenți vineri seara în Parcul Central, nu puteau uita nici de tradiționala Perinița, dansul popular al dragostei. Dragobetele, denumită și Ziua în care se sărută fetele, a fost laitmotivul acestei sărbători, care s-a sfârșit, cu promisiunea, că astfel de evenimente vor mai avea loc, și în anii ce vor urma.

Iubește studențește de Dragobete

Nici studenții de la Universitatea „Constantin Brâncuși” (UCB) nu puteau uita de această zi. Astfel că, de Dragobete, studenții împreună cu reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj au organizat acțiunea „Iubește Studențește de Dragobete”. Potrivit organizatorilor evenimentului, reprezentanților Ligii Studenților, aproape o sută de perechi de tineri îndrăgostiți au avut ocazia să se căsătorească pentru o zi. Acţiunea a avut loc chiar în ziua de Dragobete, începând cu ora 12.00, în Parcul Central „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, unde a fost amenajat standul „Iubeşte Studenţeşte”. Reprezentanţii celor două instituţii au dorit să promoveze iubirea, în stil românesc, în oraşul lui Brâncuşi, astfel, ei au oferit celor aproximativ 100 de cupluri care au fost în trecere prin parc, certificate de logodnă pentru o zi. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Tineret Gorj au împărțit baloane și pliante cu referire la sărbătoarea românească Dragobete. Seara, începând cu ora 21:00, tinerii îndrăgostiți au fost așteptați într-un club din Târgu-Jiu, unde Liga Studenților a pregătit multe concursuri cu premii.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*