spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialFructe cu …profit, pentru Direcţia Silvică şi în 2014

    Fructe cu …profit, pentru Direcţia Silvică şi în 2014

    Producţia de fructe de pădure de anul acesta va fi cel puţin egală cu cea de anul trecut, dacă nu chiar mai mare! Cel puţin aceasta este aşteptarea directorului de la Direcţia Silvică, Ovidiu Cârstoc, care spune că în prezent se pregăteşte campania de fructe de pădure ce va începe la finalul lunii iulie, după ce se vor depune cereri. Deocamdată nu s-au depus cererile din partea agenţilor economici.

    Deocamdată la Direcţia Silvică nu au fost depuse cereri de oferte de către societăţile care sunt interesate să achiziţioneze afine, măceşe sau mure. Dacă pe piaţa externă intracomunitară anul trecut a mers foarte bine cererea pentru fructe de pădure, realizându-se o producţie impresionantă de peste 100 de tone. La ora actuală, Direcţia Silvică prin ocoalele silvice aflate în subordine se află în stadiul de evaluare a producţiei de fructe şi se aşteaptă cererile de oferte. „Ne-am propus ca pentru acest an să realizăm 100 de tone de fructe de pădure, dar asta ţinând cont de cantitatea care va reieşi din producţia de fructificaţie. Campania de fructe va începe pe finalul lunii iulie-începutul lunii august şi va începe cu afine, mure şi apoi măceşe, în funcţie de evoluţia timpului. Anul trecut pe piaţa intracomunitară din Germania au mers bine afinele şi murele, iar măceşele au plecat spre Olanda”, a declarat Ovidiu Cârstoc, directorul Direcţiei Silvice Gorj care speră să se poată lăuda şi anul acesta cu rezultate la fel de bune.

    Anul trecut, din vânzarea fructelor de pădure, Direcţia Silvică a pus la bătaie 106 tone care i-au adus încasări, fără TVA, de peste 70 de mii de euro.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: